Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia: rezultate bune, dar sub așteptările analiștilor

22 Aprilie 2010



Rezultatele foarte bune anunțate de Apple au reușit să afecteze și cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, Nokia, care în ciuda rezultatelor pozitive s-a trezit că nu a atins targeturile stabilite de analiști, iar valoarea companiei s-a prăbușit la Bursă cu 15 procente. Nokia a raporat pe trimestrul unu din 2010 încasări de 9,5 miliarde de euro, o creștere de 3%, iar profitul net a fost de 349 de milioane de euro, de asemenea în creștere comparat cu aceeași perioadă a anului anterior. Totuși cifrele sunt sub estimările analiștilor financiari.
Nokia este cel mai afectată de popularitatea iPhone și Blackberry, care au reușit să câștige cotă de piață pe segmentul smartphone. De asemenea, pe segmentul entry level Nokia este tot mai puternic concurată de producătorii asiatici de telefoane.

Telefoane Nokia


Producătorul finlandez a pierdut din valoarea acțiunilor circa 1,7 euro, coborând la 9,59 euro, cea mai mare scădere din 2004 încoace. Practic, valoarea de piață a companiei a scăzut în câteva ore cu 8,4 miliarde de dolari. Valoarea Nokia este 48 de miliarde de dolari, pe când Apple a urcat la 236 miliarde de dolari. Apple tocmai a anunțat dublarea vânzărilor de iPhone, creșterea cu 90% a profitului net și creșterea încasărilor cu 48%.


Divizia de echipamente de telecomunicații Nokia Siemens merge în continuare în pierdere. Nokia a vândut în trimestrul unu 21,5 milioane de terminale smartphone, crescându-și cota de piață la 41%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite