Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Ericsson cumpără acțiunile canadienilor din LG-Nortel

22 Aprilie 2010



Ericsson va prelua pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Nortel (50%+1 acţiune) în cadrul companiei LG-Nortel, joint-venture creat de LG Electronics şi Nortel Networks. Tranzacţia va fi trimisă spre aprobare instituţiilor abilitate. Această achiziţie va întări prezenţa Ericsson pe piaţa din Coreea şi va furniza companiei un sistem de distribuţie bine pus la punct şi posibilitatea de a desfăşura activităţi de cercetare şi dezvoltare la nivel local. Mai mult decât atât, prin această tranzacţie, Ericsson va avea acces la o bază industrială şi va putea atrage mai uşor clienţi noi. Compania canadiană Nortel a intrat anul trecut sub protecția legii falimentului.

Ericsson

Acest joint-venture a încheiat deja o serie de contracte importante cu mai mulţi operatori din Coreea, printre care KT, LG Telecom şi SK Telecom. Prin această achiziţie, LG-Ericsson va deveni unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa telecom locală. Această companie a fost înfiinţată în 2005, în sistem joint-venture, prin unirea diviziei de sisteme de telecomunicaţii a LG Electronics şi a diviziei de distribuţie a Nortel din Coreea. Scopul companiei a fost să dezvolte şi să comercializeze atât sisteme de telecomunicaţii pe scară largă, cum ar fi sisteme WCDMA, CDMA şi LTE pentru furnizorii locali de servicii telecom, cât şi o serie de alte produse şi servicii pentru companii. În 2009, LG-Nortel a avut vânzări de aproximativ $650 milioane şi 1.300 de angajaţi.
Compania SEB Enskilda a fost singurul consultant financiar al Ericsson în timpul negocierilor pentru încheierea acestui acord.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite