Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

SDC: afaceri īn creștere cu 80% īn 2009

27 Aprilie 2010



Software Development & Consulting (SDC) a înregistrat pe parcursul anului 2009 o crestere continua a business-ului sau comparativ cu rezultatele de la sfarsitul lui 2008. La 31 Decembrie 2009 compania inregistra o crestere cu 80% in lei anul trecut, la 51 milioane de lei (12 mil. euro), fata de 28,4 milioane de lei (7,7 mil. euro) in 2008. Rezultatele obtinute confirmat trendul ascendent al SDC si au aparut in urma unei strategii de business ce a avut ca nucleu acele solutii software ce vizeaza optimizarea activitatii si eficientizarea consumului resurselor unei organizatii.


Mihai PopescuInca de la jumatatea anului 2008, odata cu primele semnale premergatoare crizei economice la nivel global, SDC si-a ajustat strategia de business recomandand clientilor sai sa dea curs acelor proiecte ce urmareau reducerea si eficientizarea costurilor si consumului de resurse. Desi compania, in mod traditional, ofera astfel de solutii, acestea au beneficiat de o atentie crescuta din partea clientilor in momentul in care efectele scaderii economice au inceput sa se faca simtite. Ca urmare a experientei pe care SDC o are in astfel de proiecte, in cursul anului 2009 multe dintre oportunitatile identificate si cererile venite din partea clientilor s-au concretizat in actiuni ce i-au ajutat pe acestia sa depaseasca mai usor situatiile critice datorate efectelor crizei economice. Managementul pro-activ, intelegerea profunda a mecanismelor economico-financiare in situatii de criza, a riscurilor in ceea ce priveste platile si cash-flow-ul cat si o strategie de dezvoltare tehnologica focalizata pe solutii de cost-cutting si optimizare a proceselor de busines, au facut posibila cresterea spectaculoasa a SDC, intr-un context defavorabil investitiilor in IT. Pentru a obtine aceste rezultate SDC a urmarit integrarea unor proiecte bazate pe solutii software complexe adaptate cerintelor si necesitatilor fiecarui client in parte. Unul dintre elementele care au dus la cresterea de 80% a cifrei de afaceri a companiei este promovarea de servicii in sistem de "software as a service" (soft ca serviciu). Prin acest tip de solutie, un client nu mai cumpara calculatoare, servere, licente software si nici nu mai trebuie sa angajeze oameni de specialitate ci plateste pentru utilizarea acestor resurse, care sunt achizitionate de furnizor, in acest caz SDC.


"Clientii nu trebuie sa investeasca in infrastructura IT necesara derularii optime a businessului lor, ci pot beneficia de orice sistem IT doresc fara cheltuieli de capital, ci pur si simplu platind o taxa lunara pentru tot sistemul, in functie de cat il utilizeaza. Aceasta taxa poate varia lunar in functie de resursele de care au nevoie clientii", spune Mihai Popescu, Director General SDC.


Rezultatele obtinute s-au datorat si unei dezvoltari intensive, mai mult decat extensive a SDC, aplicand intern, in cadrul companiei, acele solutii de reducere ce au fost recomandate si clientilor. Astfel cresterea cifrei de afaceri a SDC a fost insotita si de o crestere a eficientei propriilor procese si a randamentului propriilor angajati. Este important de mentionat ca SDC nu a facut disponibilizari si nu a operat reduceri salariale, ca efect al unui context economic defavorabil. Acest lucru a fost posibil si datorita personalului companiei care a inteles necesitatea unui efort crescut din partea fiecaruia si asumarea unor responsabilitati mai mari pentru depasirea perioadelor dificile pentru firma.


Avantajele si beneficiile solutiilor IT implementate de catre SDC, cat si o abordare competenta din punct de vedere al consultantei au reusit sa convinga noii clienti sa-si îmbunatateasca procedurile de lucru pentru obtinerea unor costuri de functionare reduse. Prin urmare, proiectele generate au facut ca SDC sa fie în curs de atingere a obiectivului propus pentru anul 2010 si anume: cresterea cifrei de afaceri fata de anul 2009 cu 50%.


Potrivit datelor inregistrate de companie, anul trecut 60% din venituri au venit din domeniul privat si 40% din domeniul public. Cifra de afaceri a SDC în primul trimestru 2010 a depasit 6,5 milioane USD, în crestere cu 65 % fata de perioada corespunzatoare de anul trecut.


Mihai Popescu, Director General al SDC ne-a declarat urmatoarele referitor la rezultatele obtinute de companie: “În contextul unui climat economic defavorabil, SDC a reusit sa abordeze si sa gestioneze efectele crizei economice intr-un mod constructiv focalizandu-si atentia catre solutii de cost-cutting, eficientizare si reducere a consumului de resurse, solutii ce in situatia curenta au capatat un interes crescut din partea clientilor.


Rezultatele din anul 2009 cat si cele din primul trimestru al 2010 ne indreptatesc sa afirmam ca suntem in graficul de dezvoltare asumat in anul 2006. Ne-am propus sa devenim unul dintre primii 3 jucatori pe piata integratorilor de solutii software din România. Rezultatele vin si ca o confirmare a cresterilor de 100% din anii 2007 si 2008. In 2008 SDC a avut o cifra de afaceri de peste 10 milioane USD. Suntem extrem de multumiti de cresterea foarte puternica care desi s-a produs rapid nu a fost rezultatul unor factori de moment ci al unei strategii de dezvoltare sanatoase si solide a companiei. Cele mai importante cresteri au avut loc în zona de servicii si solutii proprii. Produsul nostru eDoc, ce beneficieaza acum de o platforma tehnologica de ultima ora si diviziile de document management si ERP au câstigat noi clienti importanti.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite