Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Flash-uri USB cu focus pe securitate

27 Aprilie 2010Kingston prezintă dispozitivul de stocare USB Flash DataTraveler 5000, care dispune de certificare FIPS 140-2 de nivel 2 (iar în curând şi de certificare de nivel 3) şi criptare pe 256 biţi AES. Modelul beneficiază şi de modul de cifrare XTS, utilizând algoritmi de criptare ECC, pentru a întruni standardele Suite B, aprobate de guvernul S.U.A. “Dispozitivul Kingston DataTraveler 5000 oferă un nivel de securitate de neegalat, precum şi criptare specială, pentru utilizatorii instituţiilor guvernamentale,” a declarat Steve Hall, business development manager, Kingston Digital Europe. “Această soluţie portabilă de stocare a datelor oferă protecţie superioară, dar în acelaşi timp şi o interfaţă uşor de utilizat, prin simpla conectare a dispozitivului la computerul personal.”


Kingston DT5000


Modelul DataTraveler 5000 utilizează tehnologia patentată Spyrus, care suportă criptare pe 256 biţi AES-XTS şi Suite B, inclusiv ECC. Algoritmele Suite B au fost special selectate şi aprobate de către Guvernul S.U.A.şi de către Departamentul de Apărare, pentru a putea fi utilizate în mediile organizaţionale multinaţionale, atât pentru aplicaţiile cu acces restricţionat, cât şi pentru cele fără. Modul XTS-AES reprezintă o modalitate de cifrare pentru criptare, mult mai eficientă decât modurile CBC, ECB sau alte moduri. SPYRUS, Inc. este liderul pieţei de dezvoltare a criptării avansate hardware, a autentificării şi a produselor cu securitate a conţinutului digital.


Certificarea FIPS 140-2 necesită un proces de validare, conform cu regulamentele federale, stabilite de Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie (NIST), un proces critic deoarce multe dintre agenţiile guvernamentale din Statele Unite cer ca datele ascunse (ex.: toate informaţiile care nu sunt în reţea) să fie criptate cu standardul FIPS 140-2. Nivelul 2 de securitate a dispozitivului Kingston DataTraveler 5000 protejează memoria împotriva şocurilor, anunţând utilizatorul de potenţialele lovituri suferite de dispozitiv. Modelul dispune şi de un program de test ce verifică dacă mecanismul de criptare funţionează corect de fiecare dată când dispozitivul este conectat la un port USB. Unitatea va primi în curând şi certificare FIPS 140-2 de nivel 3.


DataTraveler 5000 va fi disponibil în variantele de 2, 4, 8 şi 16GB.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite