Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Vodafone lansează 3G cu acoperire națională

28 Aprilie 2010



Vodafone România a lansat serviciile 3G în banda de 900 MHz cu acoperire națională, cu acces la Internetul mobil (download până la 7,2 Mbps), ofertă dedicată companiilor care vor putea avea angajați mobili mai eficienți, dar și pentru utilizatorii finali care vor avea acces la broadband atunci când călătoresc în țară. Liliana Solomon, CEO Vodafone România, a declarat că decizia de investiție a fost luată deși "economia României se află în cel mai dificil moment din istoria sa", dar că accesul la Internet poate fi un factor de relansare a economiei. Operatorul a lansat cu această ocazie și un pache prepaid de acces la Internet 3G, broadband, care este și pentru companiile în căutarea unor soluții de limitare a cheltuielilor, dar care au nevoie de acces la Internetul mobil.

Liliana Solomon, Vodafone


Acoperirea Vodafone este acum peste 90% din populația României. Conform informațiilor oficiale, utilizatorii au acum acces 3G pe Transfăgărășan, în Cheile Bicazului sau pe litoral la Vama Veche. Echipamentele 3G sunt furnizate de Huawei. Deocamdată, tehnologia 3G pe 900 MHz este disponibilă pe modem-urile USB și pe telefoanele noi care au inclusă această tehnologie. Oferta prepaid începe de la 5 euro, iar modem-ul cu cartelă costă 139,99 lei.


Vodafone are și zone unde este implementată tehnologia HSPA+, care ridică viteza de download la 21,6 MHz. Liliana Solomon a confirmat faptul că Vodafone România se pregătește pentru LTE, iar tehnologia va fi compatibilă și cu echipamentele actuale. Așa cum modem-urile 3G USB sunt compatibile și cu 2100 MHz, dar și cu 900 MHz.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite