Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

ASF: 51% din angajații români fac rapoarte

28 Aprilie 2010



Peste 50% dintre angajaţii români din firmele de servicii fac periodic rapoarte şi analize, potrivit unui studiu realizat de Advantage Software Factory (ASF), unul producătorii locali de aplicaţii de colectare debite restante, aplicaţii CRM şi softuri de raportare. Cercetarea arată că 51% dintre angajaţii români din companiile private de prestări servicii trebuie să întocmească periodic rapoarte şi analize pe care să le prezinte superiorilor direcţi. De asemenea, 36% dintre angajaţii care întocmesc rapoarte şi analize periodice apelează la programe generale, din familia Office. Studiul ASF mai arată că doar un procent de 12% dintre angajaţi au la dispoziţie softuri de raportare special create care să le înlesnească generarea de tabele, grafice sau scheme de activitate pe care le pot prezenta superiorilor.

Rapoarte business


Potrivit oficialilor ASF, companiile în care rapoartele şi analizele se fac fără ajutorul unui soft special sunt cele medii şi mici care nu îşi permit să investească într-o astfel de aplicaţie. În acelaşi timp, managerul ASF spune că majoritatea programelor care permit realizarea de rapoarte şi analize din aplicaţii de tip ERP, CRM sau contabilitate sunt scumpe şi greu de utilizat, iar angajaţii au nevoie de o perioadă lungă de adaptare.


Pentru a sprijini angajaţii în realizarea de rapoarte, ASF a venit în întâmpinarea companiilor cu aplicaţia de raportare NextReports care are un grad mare de simplitate în utilizare şi un cost de investiţie foarte mic. “NextReports se adresează tuturor companiilor care au nevoie de modalităţi simple, rapide şi eficiente de dezvoltare şi distribuţie a rapoartelor către decidenţi”, spune Ştefan Păun. Cercetarea mai arată că majoritatea angajaţilor care întocmesc rapoarte si analize periodic, provin din rândul departamentelor de vanzari, marketing, financiar-contabilitate precum si middle management-ul departamentelor operationale. Studiul a fost efectuat în luna aprilie 2010, pe un eşantion de 30 de companii de servicii din mediul privat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite