Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Studiu: Creșterea economică stagnează, relansarea va mai dura

29 Aprilie 2010



Creşterea economică globală progresează constant, dar revenirea completă nu va fi stabilă până în decembrie 2010, conform ultimei ediţii a studiului bianual Regus Business Tracker. Specialiștii estimează că relansarea economică în România ar putea fi vizibilă abia la începutul anului viitor. Majoritatea participanților la studiu se așteaptă ca acestea să aibă loc cu cinci luni mai târziu față de cum credeau anul trecut. Cercetarea este bazată pe răspunsurile a peste 15.000 de manageri și oficiali din instituții din toată lumea.


India prevede o creştere masivă a numărului companiilor care vor raporta venituri mai mari, procentul acestora urmând să ajungă până la 64%, faţă de 49% cât se estima acum şase luni. În consecinţă, India este ţara care estimează că revenirea economică va avea loc cel mai devreme, adică în iulie 2010. Pe de altă parte, pesimismul își face simțită prezența cel mai mult în Spania, unde creşterea netă a veniturilor a fost negativă, de (minus) −10%, în timp ce avântul complet al revenirii economice este estimat să aibă loc în februarie 2011.


Regus


Pe scurt, companiile din întreaga lume trebuie să se concentreze în continuare asupra strategiilor de management al costurilor, asupra simplificării proceselor interne şi asupra unei mai mari flexibilităţi de operare. Sondajul a analizat şi efectele pe care dimensiunea companiilor le are asupra estimărilor şi stimulentelor economice, descoperind că, per total, mai multe companii mari (46%) au înregistrat o creştere a veniturilor, față de doar 41% dintre companiile mici (în medie, 42% dintre companiile la nivel global au înregistrat creșteri ale veniturilor anul trecut, indiferent de dimensiune). Profitabilitatea a urmat un curs similar, 44% dintre companiile mari (38% în medie) înregistrând o creştere a profiturilor, faţă de numai 37% dintre companiile mici. Totuşi, companiile mici sunt cele care rămân mai optimiste, 72% dintre acestea estimând o creştere a veniturilor în anul următor, faţă de numai 67% dintre companiile mari (70% în medie). În zona Euro, companiile germane mici s-au remarcat prin optimism, 75% dintre acestea estimând o creştere a veniturilor în anul care vine.


Un alt aspect analizat în cadrul studiului Regus Business Tracker a fost și cel al diferențelor între sectoare, rezultând că, la nivel global, sectoarele IT&C şi cel al serviciilor de consultanţă sunt cele mai optimiste în ceea ce priveşte înregistrarea unei creşteri a veniturilor în anul următor (ambele în procent de 70%); cu toate acestea, sectorul îngrijirii sănătăţii şi cel medical (45%) au înregistrat o creştere mai mare a veniturilor, posibil pe fondul neliniștilor cauzate în 2009 de pandemia de gripă H1N1.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite