Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Symantec cumpără specialiștii īn criptare PGP și GuardianEdge

30 Aprilie 2010



Symantec a investit 370 de milioane de dolari pentru a cumpăra două companii specializate în criptarea datelor, PGP și Guardian Edge Technologies, conform unui anunț oficial. Investiția poziționează Symantec, numărul unu mondial în domeniul securității IT, ca lider de piață și pe segemntul cripării datelor, o industrie care ajuns anul trecut la încasări de 1,4 miliarde de dolari. Tehnologiile de criptare vor fi integrate în soluțiile data loss prevention și endpoint protection ale Symantec.
Symantec
Compania americană a plătit 300 de milioane de dolari pentru PGP și 70 de milioane de dolari pentru Guardian Edge, spune Francis deSouza, vicepreședinte specializat pe soluții de securitate enterprise. Specialiștii estimează că multe dintre produsele celor doi furnizori sunt concurente. Symantec are de asemenea o serie de tehnologii proprii de criptare. Oficialul Symantec a apreciat că aceste achiziții ar putea duce și la unele concedieri, datorită integrării companiilor în diviziile existente. "Totuși, majoritatea personalului va rămâne la Symantec", a explicat el.


Ambele companii semnaseră parteneriate cu Symantec și colaborau de mai mulți ani. La începutul acestui an, Symantec a avut rezultate financiare bune, cu venituri de 1,55 miliarde de dolari pe primele 3 luni din 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite