Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Academicianul Dan Dascălu, membru onorific al CCIB

30 Aprilie 2010



Academicianul Dan Dascălu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare (INCD) pentru Microtehnologie (IMT Bucureşti) a primit, în cadrul unei festivităţi speciale, distincţia de membru onorific al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). „Preţuind contribuţia dumneavoastră remarcabilă la realizările şcolii româneşti de dispozitive electronice şi de microelectronică şi rolul esenţial pe care l-aţi jucat în dezvoltarea în ţară a domeniului microtehnologiilor, suntem bucuroşi, domnule academician, că astăzi avem privilegiul de a va avea în mijlocul nostru în calitate de membru onorific al Camerei bucureştene, instituţie reprezentativă pentru cea mai importantă comunitate de afaceri a ţării, cea din Capitală”, arostit un laudatio prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, inainte de înmânarea atestatului de membru onorific şi a insignei de aur a sistemului cameral academicianului Dan Dascălu.





La eveniment au participat personalităţi din mediul academic şi economic. Subliniind colaborarea deosebită pe care a avut-o în ultimii ani cu CCIB,acad. Dan Dascălu a vorbit despre necesitatea unei cooperări foarte strânse între cercetare şi mediul industrial. „Pentru un cercetător rezolvarea problemelor venite dinspre industrie este mai fascinantă decât inventarea unor teme de cercetare”, a punctat directorul general IMT Bucureşti. În opinia acad. Dan Dascălu, relaţia mediu academic – mediu economic este cu atât mai mportantă cu cât în domeniul nanotehnologiilor Europa pierde teren în faţa ţărilor emergente.



CCIB a demarat în prima parte a anului trecut un program de evenimente al căror scop îl constituie apropierea celor două medii. Cea mai recentă manifestare din acest ciclu – NanoEIRei Summit (NanoElectronics in Romania: Research-Education-Industry) – a fost organizată pe 20 aprilie 2010 împreună cu IMT Bucureşti, Infineon Technologies Romania (IFRO), Camera Naţională, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi a marcat intrarea României ca membru cu drepturi depline în ENIAC JU (European Nanoelectronics Initiative Advisory Council Joint Undertaking).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite