Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Menaj à trois“ Secretul succesului pentru cei care au îndrăzneala să încerce (II)

30 Aprilie 2010





Fig. 2 – Conectivitate directă


În varianta de conectivitate indirectă, corporaţia va accesa infrastructura (linie de comunicaţie cu reţeaua SWIFT, echipamente de comunicaţie, produse hardware şi software care asigură interfaţa cu reţeaua SWIFT) oferită de o terţă parte: banca parteneră (care va trebui să dispună de o arhitectura de tip Member/Cocentrator) sau un partener SWIFT cu rol de Service Bureau. Atât banca Member/Concentrator cât şi partenerul Service Bureau sunt de fapt utilizatori ai reţelei SWIFT, care dispun de o arhitectură ce permite concentrarea traficului SWIFT pentru mai mulţi utilizatori (bănci, corporaţii).


Efortul pentru implementarea unei astfel de soluţii este minim, însă costurile variază în funcţie de tariful perceput pentru aceste servicii de către banca Member/Concentrator sau Service Bureau.


Fig. 3 – Conectivitate indirectă


Pentru a întregi tabloul soluţiei SCORE, în numărul viitor al revistei vom reveni atât cu informaţii despre serviciile bancare pe care o corporaţie le poate accesa/o bancă le poate oferi corporaţiilor prin reţeaua SWIFT, cât şi cu detalii privind rolul furnizorului de soluţii şi servicii.



Tags: Banci, SWIFT

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
cititor intamplator
Daca doriti sa scrieti in franceza, corect ar fi "ménage à trois".
06 Mai 2010, 09:10:19