Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Obiectiv atins! În 5 ANI SolvIT a devenit principalul partener CA în regiune

02 Mai 2010




Mihai Scemtovici, Director General SolvIT


După 5 ani de activitate pe piaţa IT din regiune, cu proiecte în toate verticalele industriale de maximă importanţă din zonă, SolvIT, unic Partener Strategic CA în România şi singurul Gold Partner CA din regiune, se remarcă printr-o creştere continuă, constantă şi sigură. Mihai Scemtovici, Director General SolvIT, şi Brana Nikolajevic, Regional Manager SolvIT, au realizat o retrospectivă a acestor ani, cu realizările şi provocările lor.

Domnule Mihai Scemtovici, care sunt elementele ce au stat la baza deciziei de înfiinţare a companiei SolvIT?

Piaţa IT din regiune se caracterizează prin două elemente: dispune de oameni deosebit de talentaţi şi instruiţi, dar are unele lacune în ceea ce priveşte viziunea, orientarea, coordonarea şi calitatea serviciilor. Am înfiinţat SolvIT pentru a folosi resursele locale excelente de IT în cadrul unei companii orientate corect, în concordanţă cu mediul şi tendinţele economice locale.


Pe ce soluţii v-aţi bazat la începutul activităţii?

Imediat după înfiinţarea SolvIT, ne-am concentrat pe soluţiile CA de service management şi backup, ale căror funcţionalităţi sunt indispensabile, în prezent, bunei funcţionări a unei companii. Eficiente şi avantajoase ca preţ, soluţiile CA de service management şi backup ne-au asigurat un start foarte bun şi un renume bun pe piaţă. Un alt factor important a fost competenţa de implementare; în momentul începerii activităţii aveam deja experienţa implementărilor de service management în Grecia, în cele mai importante bănci şi companii de telecomunicaţii din această ţară. După o perioadă de câteva luni, perioadă absolut necesară pentru începutul formării identităţii SolvIT, am introdus în portofoliu soluţiile CA de securitate IT. Aceste tehnologii complexe şi integrate de securitate IT oferite de CA ajută companiile la optimizarea şi securizarea proceselor de business, securizarea datelor şi a informaţiilor, la implementarea celor mai bune practici din industrie, precum şi la respectarea standardelor internaţionale.


Ce soluţii deţineţi în portofoliu în acest moment?

Vendorul principal al SolvIT rămâne CA. Din gama de soluţii CA, expertiza şi experienţa SolvIT acoperă partea de management al infrastructurii, al bunurilor şi serviciilor IT, al performanţei aplicaţiilor, al identităţii, partea de securitate (web, date, ameninţări IT), zona de Project and Portfolio Management şi, de asemenea, backup, arhivare şi restaurare de date. Portofoliul SolvIT include şi tehnologiile oferite de ManageEngine (soluţii de management al infrastructurii), QuestSoftware şi Argent (tehnologii de management al sistemelor IT), Qlik Tech (Business Intelligence). De asemenea, SolvIT are în portofoliul său şi o serie întreagă de soluţii create de către departamentul propriu de dezvoltare.


În 2008, SolvIT a fost declarat de către CA Partenerul Anului. Cât de importantă a fost pentru companie această recunoaştere?

Am fost şi suntem deosebit de onoraţi de numirea SolvIT - Partenerul CA al anului 2008. A fost, într-adevăr, un an cu rezultate absolut spectaculoase, atât în ceea ce priveşte volumul de vânzări, cât şi în ceea ce priveşte ponderea serviciilor din totalul cifrei de afaceri generate de operaţiunile legate de CA. Această numire reprezintă recunoaşterea de către CA a valorii reale şi a competenţelor deosebite ale SolvIT, atât prin analiza individuală a rezultatelor companiei, cât şi în comparaţie cu ceilalţi parteneri CA din regiune.


SolvIT a mai obţinut şi alte asemenea calificări din partea CA?

SolvIT este în prezent Unic Partener Strategic CA în România şi singurul Gold Partner CA din regiune. De asemenea, SolvIT a obţinut anul trecut exclusivitate în Ungaria pe partea de soluţii de securitate. Aceste titluri obţinute de SolvIT reprezintă, printre altele, garanţia susţinerii proiectelor comune SolvIT – CA.

Vorbeaţi de exclusivitate în Ungaria pe partea de soluţii de securitate CA. Cum a evoluat, la nivel mondial, conceptul de securitate în contextul crizei economice?

Indiferent de domeniul de activitate, din cauza crizei economice, companiile au fost obligate să-şi reinventeze strategia de abordare a pieţei, să-şi recalculeze şi să-şi restrângă bugetele, să-şi prioritizeze cheltuielile. În acest context, privită în ansamblul sistemelor şi proceselor de business, securitatea a devenit indispensabilă, fiind, în prezent, prioritatea zero la nivelul oricărei companii. Integritatea şi disponibilitatea permanentă a datelor asigură continuitatea proceselor de business şi derularea în condiţii optime a operaţiunilor specifice, generând o creştere vizibilă a cifrei de afaceri şi, implicit, a profitului companiei.


Cum v-a afectat această perioadă de criză economică?

Strategia SolvIT se bazează pe muncă, seriozitate şi profesionalism, acestea fiind premisele unei creşteri constante, dar sigure. Spre deosebire de strategiile abordate de alte companii, care generează salturi spectaculoase, dar şi căderi bruşte sau stagnări, strategia SolvIT ne-a asigurat întotdeauna consolidarea şi dezvoltarea. Cunoaşterea detaliată a mediului business, identificarea tendinţelor IT, dar şi a celor economice, abordarea corectă a proceselor şi munca susţinută, reprezintă factorii care au generat creşterea SolvIT, chiar şi în această perioadă mai dificilă.


Aţi organizat, alături de CA, câteva evenimente importante în 2009, precum CA Forum sau „A Day with Malcolm Fry”. Veţi continua participarea la acest gen de evenimente?

Un astfel de eveniment reprezintă o oportunitate unică de cunoaştere a mediului specific unui anumit vendor. În cadrul unui eveniment de acest gen se discută probleme de specialitate, se descriu în detaliu procese specifice de business, se precizează specificaţiile tehnice pentru anumite segmente de proiect, se prezintă implementări de succes. Indiferent de efortul necesar (resurse fizice, financiare, tehnice etc.), consider că orice companie trebuie să încerce să participe la cât mai multe astfel de întâlniri. Cu siguranţă, parteneriatul în cadrul acestor evenimente va continua.
Mihai Scemtovici (noiembrie 2007)
: „Iar dacă obiectivul nostru pe termen scurt este extinderea regională a SolvIT Networks, obiectivul pe termen mediu şi lung este acela de a deveni cel mai important partener CA din regiune.”
- Peste 100 de proiecte în regiune
- 2 milioane de euro cifră de afaceri în 2009 din vânzarea de software şi servicii
- Mai mult de 50 de clienţi, unele dintre cele mai importante companii din domenii precum telecom, financiar-bancar, farmaceutic
- Experţi în tehnologiile CA de ServiceManagement, Identity Management, Project and Portfolio Management




Brana Nikolajevic, Regional Manager SolvIT:„Mi-a plăcut, încă de la început, seriozitatea şi profesionalismul companiei SolvIT“


Domnule Brana Nikolajevic, din câte ştiu, aţi colaborat cu SolvIT, încă de la început. Ce v-a determinat să colaboraţi cu o companie recent înfiinţată?


Mi-a plăcut, încă de la început, seriozitatea şi profesionalismul companiei SolvIT. Am fost impresionat de cunoştinţele şi experienţa echipei tehnice şi am remarcat imediat direcţia corectă şi bine documentată imprimată companiei de către management. Deşi se înfiinţase cu doar câteva luni în urmă, am fost încântat să lucrez cu această companie care s-a dovedit a fi unul dintre cei mai prolifici parteneri ai mei şi, cu siguranţă, cel mai profesionist şi experimentat partener din Europa de Sud-Est.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite