Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ERP EXPERT X5 castiga teren pe segmentul retail

04 Mai 2005In ultimul an, EXPERT X5 a mai fost implementat cu succes la inca 17 companii importante in sectoarele de retail si distributie. Avantajele competitive ale EXPERT-ului sunt implemetarea rapida, flexibilitatea, automatizarea proceselor si, nu in ultimul rand, costurile cele mai reduse pentru hardware si telecomunicatii.
Pentru ZASS Proteus & Co, implementarea Expert X5 a fost o alegere inteleapta, functionarea acestui sistem fiind unul dintre mijloacele de atingere a obiectivelor de dezvoltare a retelei de retail ZassElectrocenter. „Apreciez in mod deosebit flexibilitatea aplicatiilor Expert X5, capacitatea de adaptare la specificul nostru organizational, si, nu in ultimul rand, comunicarea buna cu echipa specialistilor de la Expert Software care au transpus obiectivele noastre in procese si proceduri specifice. Toate acestea la un raport calitate/pret superior ofertelor concurente“–Gabriel Beregszaszy, director general ZASS Proteus&Co
Avand o retea de 37 de magazine, Plus GSM a ales Expert X5 datorita flexibilitatii si profesionalismului oamenilor implicati in implementarea solutiei. „Prin automatizarea aprovizionarii magazinelor prin comenzi la depozitul central, urmarirea in timp real de catre managerii de magazin a targetelor de vanzari impuse de la centru si controlul bugetelor de cheltuieli, am reusit sa optimizam nivelul stocurilor si sa eficientizam activitatea fiecarui magazin si implicit a depozitului. Avand ca premisa excelenta colaborare cu echipa Expert Software, trecerea la sistemului ERP Expert X5 a reprezentat un pas firesc in dezvoltarea noastra, implementarea realizandu-se fluent si intr-un timp foarte scurt“–Tudor CUC, director general RT Plus GSM
Implementarea sistemului ERP Expert X5 in reteaua de retail a Quasar S.A. a adus companiei din Deva un real salt in organizarea si dimensionarea corecta a proceselor de aprovizionare, desfacere si fidelizare a clientilor. „Am apreciat in mod deosebit flexibilitatea aplicatiei care a putut fi repede adaptata la nevoile noastre particulare, precum si experienta pe care consultantii de la Expert au dovedit-o prin rapida intelegere a mecanismelor specifice din activitatea de retail. Nu in ultimul rand as dori sa amintesc faptul ca aplicatia satisface nevoile de analiza manageriala pe care le-am exprimat, urmarirea pe centre de cost/venit, determinarea profitabilitatii pe activitati si locatii, dar si prin sintetizarea informatiei intr-un unic raport care imi ofera o perspectiva de ansamblu asupra activitatii, actualizat in mod dinamic“–Horia Faur Daniel, presedinte Quasar SA.
EXPERT Software s-a specializat in cei 10 ani de activitate in dezvoltarea si implementarea de solutii ERP pentru productie si distributie. Dintre cei peste 500 de utilizatori EXPERT, 41 sunt companii mari care au implementate solutii ERP EXPERT X5.
Produsul EXPERT X5, premiat cu „Diploma de Excelenta“ la „BINARY 2002“, este un pachet complet de aplicatii ERP care integreaza planificarea si urmarirea stocurilor, vanzarilor si distributiei, managementul depozitelor, planificarea si monitorizarea productiei cu contabilitatea si planificarea financiara pe centre de cost si profit.
EXPERT X5 este o solutie client-server cu „client subtire“ sub Windows, EXPERT Navigator™. Aplicatiile functioneaza pe server Linux cu baze de date PostgreSQL™ Server. Codul sursa al aplicatiilor este shared-source, disponibil clientului.
„Cel mai inalt nivel de simplitate este de obicei cel mai ingenios. Bazandu-ne pe aceasta, noi dezvoltam produse care ofera clientilor nostri solutii simple la probleme complexe. Solutiile noastre sunt usor de integrat, utilizat si intretinut“–Marcel Focsa, director general, Expert Software Group.Ce ofera EXPERT X5 ?
 • Posibilitatea functionarii punctelor de lucru atat online cu serverul cat si offline. Magazinele mai mici din retea se pot conecta periodic la server prin internet pentru sincronizare chiar si prin Dial-up. Sincronizarea se face complet automatizat (la o simpla apasare de buton are loc schimbul de date direct cu serverul central).
 • Posibilitatea vanzarii prin utilizare exclusiva de coduri de bare, cu listarea facturii sau tiparirea bonului pe casa de marcat.
 • Mecanism automatizat de aprovizionare retea de vanzare prin comenzi de la magazin, avizare marfa de la sediu (sau alt magazin) pe baza comenzilor si receptionarea avizelor la magazin prin validare electronica
 • Calculul automat al pretului la facturare in functie de regiune, de punct de lucru, de contractele cu clientul, pe nivele de pret, discount negociat pe grupa si subgrupa, praguri cantitative, oferte ferme de pret pe articol cu termen de valabilitate. Verificare sold client si plafon de credit la facturare. Urmarire target de vanzari cantitativ si valoric pe clienti, articole, grupe de produse, agenti, magazie si corelarea acestora cu preturile de vanzare, pentru maximizarea adaosului comercial
 • Corespondente intre articole proprii si nomenclatoare ale furnizorilor si clientilor, posibilitate facturare personalizata
 • Gestionarea mai multor tipuri de comenzi: comenzi furnizori, clienti, comenzi magazine, comenzi interne.
 • Urmarirea stadiului comenzilor prin evidenta cantitatilor ramase de livrat in urma onorarii partiale a comenzilor.
 • Planificare stoc si urmarire lant de aprovizionare: proiectia stocului viitor pe baza comenzilor, generare automata de comenzi furnizori prin alegerea automata a celei mai bune oferte furnizor.
 • Analize interactive dinamice in lei si valuta pe perioade saptamanale sau lunare consolidate pe mai multi ani pe produse, grupe de produse, clienti, furnizori, pe centre de cost si profit, pe capitole de venituri si cheltuieli etc.
 • Urmarirea bugetelor lunare pe capitole de venituri si cheltuieli.
 • Analiza financiara prin seturi de rate si indicatori financiari dinamici.  Parerea ta conteaza:

  (0/5, 0 voturi)

  Lasa un comentariu  trimite