Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Replicări de baze de date pentru Raportări şi BI

02 Mai 2010



Bazele de date implementate pentru a deservi aplicaţii specifice şi comunităţi de utilizatori evoluează frecvent în resurse strategice din ce în ce mai mari, suportând aplicaţii numeroase şi multiple departamente. Administratorii de baze de date şi managerii IT sunt tot mai mult puşi în faţa provocării de a îndeplini aşteptările de performanţă ale aplicaţiilor şi de a scala performanţa în mod rezonabil pe măsură ce evoluează folosirea bazelor de date. Replicarea bazei de date reprezintă o tehnică folositoare în îmbunătăţirea performanţei bazelor de date de producţie, făcând în acelaşi timp disponibilă informaţia aproape în timp real pentru raportări şi business intelligence.





Replicarea este procesul prin care tranzacţii asupra unei baze de date sunt repetate pe o a doua pentru a ţine cele două versiuni sincronizate. Serverele Postgres Plus suportă replicare asincronă, bazată pe triggere între baze de date Postgres Plus sau între baze de date Oracle şi Postgres Plus, oferind sistemului disponibilitate ridicată, scalabilitate şi abilitatea de a transfera încărcarea altor maşini. Postgres Replication, integrată complet în Postgres Plus, oferă un sistem de replicare „one Master to many Slaves“, cu suport pentru replicare cascadată, ca şi switchover şi failover a nodurilor căzute. Replicarea este folosită în crearea infrastructurilor cu grad ridicat de disponibilitate, scalând sistemele oriunde pe glob şi transferând încărcările de raportare de pe sistemele de tranzacţionare.


Livrarea informaţiilor critice în timp real

EnterpriseDB oferă produse şi servicii de replicări de baze de date foarte puternice. Replicarea asincronă presupune că bazele de date replicate sunt updatate la intervale aproape de timp real, fără a degrada performanţele bazei de date de producţie. Aplicaţiile de producţie beneficiază de performanţe îmbunătăţite, în timp ce rapoartele şi tablourile de bord au acces la cele mai recente informaţii de business.


Postgres Plus Replication Server

Postgres Plus Replication Server asigură replicarea datelor dintr-o întreagă companie pentru a satisface o varietate de provocări. Datele pot fi replicate către sau dintr-o implementare eterogenă de baze de date Postgres Plus, Oracle şi PostgreSQL peste reţele aflate la distanţe geografice, infrastructuri complexe de date Enterprise şi platforme de operare eterogene, incluzând Linux®, Solaris® şi Windows®. PostgresPlus Replication Server permite companiilor:


- să ruleze rapoarte şi alte aplicaţii în medii Oracle la o fracţiune din costul Oracle;
- să asigure disponibilitate şi Disaster Recovery garantat pentru serviciile critice de baze de date;
- să mărească performanţele bazei de date;
- să migreze către versiuni updatate sau upgradate de Postgres Plus Advanced Server fără timpi morţi sau riscuri pentru date.


Beneficii Postgres Plus Replication Server

Optimizarea procesării tranzacţiilor online. Bazele de date OLTP şi cele de raportare pot fi tunate independent pentru a optimiza noile încărcări de tranzacţionare, respectiv raportare.

Transferul cererilor de raportare/BI
. Aplicaţiile de raportare de tip query-intensive executate pe o bază de date replicată nu deteriorează performanţa bazei de date de producţie (tranzacţională).

Izolarea problemei
. Bazele de date sunt mai bine izolate de problemele uzuale ale aplicaţiilor. De exemplu, o cerere de raportare ad-hoc nu va determina omorârea bazei de date de producţie.


Alegerea unei strategii de replicare

Fie că transferaţi încărcarea datelor de producţie către servere de replicare, că sincronizaţi informaţiile din warehouse sau că optimizaţi capabilităţile de failover/standby într-o arhitectură High Availability, experţii EnterpriseDB vă vor livra o soluţie de replicare robustă, adaptată cerinţelor specifice. Experţii noştri Postgres vă vor îndruma către o soluţie optimă.


Printre serviciile pre-definite oferite:


- Identificarea bazelor de date care merită replicate
- Identificarea tehnologiei şi implementării potrivite pentru replicare
- Analiza cerinţelor de uptime şi de data latency
- Implementarea replicării
- Testarea replicării
- Educarea utilizatorilor pentru replicare
- Transferul de cunoştinţe către echipa dumneavoastră.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite