Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Soluțiile IT pentru spitale salvează vieți

03 Mai 2010



Conform unui studiu realizat de un spital american, introducerea sistemelor informatice în 2007 a dus la scăderea ratei mortalității cu 20% în numai doi ani, concluzie care i-a făcut pe specialiști să estimeze impactul unor astfel de soluții implementate la nivel național. Practic este vorba doar de un sistem electronic prin care doctorii comunică diagnosticul și tratamentul prescris pacienților. Este vorba de un spital de copii din California, iar studiul a fost publicat de revista americană Pediatrics.


Tehnologie IT in SpitaleDe la introducerea sistemului de comunicare online pentru medicii spitalului, numărul de decese în rândul pacienților a fost mai mic cu 36 comparat cu perioada similară anterioară, spun oficialii instituției. "Avem cea mai mică rată de mortalitate dintr-un spital de copii din istorie", a explicat medicul Chris Longhurst. Sistemul informatizat elimină timpii de așteptare, comenzile de medicamente fiind trimise direct la farmacie - care poate livra imediat medicamentele, iar farmaciștii nu mai greșesc din cauza problemei veșnice de a interpreta scrisul de mână al medicului.


Aproape 3 spitale din 10 în Statele Unite folosesc sisteme digitale de transmitere a comenzilor pentru medicamente. Pînă acum nu exista însă un studiu clar privind beneficiile sistemelor IT în spitale. Evident, ca și în cazul proiectelor business, totul depinde și de soluția aleasă și de implementare și de gradul de utilizare a sistemului de către medici.


Managementul spitalului de copii din California a investit în doi ani circa 50 de milioane de dolari în proiectul de informatizare. Oficialii nu au putut preciza concrect dacă proiectul oferă și o reducere a costurilor la nivel anual sau alte economii care să acopere acest cost.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite