Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

IBM cumpără Cast Iron, furnizor de servicii cloud

04 Mai 2010



International Business Machines (IBM) a confirmat oficial astăzi achiziţia Cast Iron Systems, companie specializată în servicii cloud computing, tehnologie care este din ce în ce mai căutată de marii jucători din lumea IT pentru a oferi servicii mai bune şi acces la aplicaţii software online pentru clienţii companii. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice, Cast Iron fiindo companie privată.


IBM Cloud ComputingOficialii IBM au apreciat că această achiziţii va ajuta clienţii companiei să integreze pe o singură platformă aplicaţiile cloud de la furnizori precum Salesforce, NetSuite, SAP sau chiar Amazon.com. Big Blue estimează că industria cloud va ajunge de la 47 de miliarde de dolari în 2008 la venituri de 126 de miliarde de dolari în 2012, o creştere susţinută. Analiştii de pe Wall Street se aşteaptă acum la achiziţii similare din partea companiilor Hewlett Packard, Cisco sau EMC. Sunt vizate companii cu specializare similară în cloud computing, precum Informatica, Boomi sau Hubspan. "Întreaga industrie de software as a service (SaaS) va trece printr-o perioadă de transformări fundamentale", spun analiştii Forrester Research. "Sunt foarte mulţi jucători mici, pe nişe precum billing sau provisioning, iar aici vor fi achiziţii",au apreciatei.


IBM a investit în noi companii şi tehnologii circa 1 miliard de dolari pe primele trei luni din 2010. Spre comparaţie, pe parcursul întregului an 2009 investiţiile au fost de 1,5 miliarde de dolari, de fapt singura achiziţie notabilă fiind tranzacţia cu SPSS cotată la 1,2 miliarde de dolari.


Cast Iron, care avea circa 75 de angajaţi, avea clienţi precum Time Warner sau ShoreTel.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite