Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Sophos cedează pachetul majoritar de acțiuni

04 Mai 2010



Fondatorii producătorului de soluții de securitate Sophos au cedat către fondul de investiții Apax Partners pachetul majoritar de acțiuni (circa 70% din titluri) în urma unei tranzacții care evaluează compania la 830 de milioane de dolari. Axaj Partners au plătit pentru acțiuni peste 400 de milioane de dolari, dar au preluat și o parte din datoriile acumulate de companie. Managementul companiei a ales varianta unui fond de investiții pentru a planifica dezvoltarea în continuare a producătorului antivirus, a precizat Steve Munford, actualmente CEO al Sophos (foto).


Steve Munford"Credem că un parteneriat pe termen lung cu Apax este mai profitabil decât să ne fi listat la Bursă pentru a aduna capital", a precizat oficialul. Sophos concurează cu Symantec, McAfee sau Kaspersky pentru piața mondială de securitate IT. Compania a adunat peste 100 de milioane de clienți în 150 de țări și are printre clienți gigantul Cisco sau Universitatea Harvard.


Apax Partners este un fond de investiții bazat la Londra, care a investit în firme IT, în Sănătate, Telecom sau zona financiară. "Am identificat zona de securitate IT ca una de importanță majoră în care să investim", a declarat Roy Mackenzie, partener în Apex. Fondul de investiții a preluat și acțiunile deținute de TA Associates.


Sophos a avut anul trecut venituri de 260 de milioane de euro și dispune de un cash flow de 55 de milioane de dolari. Fondatorii companiei, Jan Hruska și Peter Lammer, care au fondat Sophos în 1985 vor păstra participații minoritare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite