Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Allied Telesyn deschide la Iasi un Call Center pentru toata Europa

06 Mai 2005



Stefano Verginelli - Managing Director Allied Telesyn ServicesAllied Telesyn a anuntat vineri 1 aprilie, in cadrul conferintei „After Cebit 2005”, care a avut loc la Viena, deschiderea in Romania a unui Call Center pentru suport tehnic. Acesta este amplasat in Iasi si a fost inaugurat oficial pe data de 4 aprilie.
Ca si alte centre asemanatoare ale unor mari companii, cum ar fi Microsoft sau Oracle, acesta va deservi intreaga Europa, mai putin tarile nordice, fosta Yugoslavie, Ungaria si Slovenia. Allied Telesyn mai are pe continent numai doua astfel de centre, unul in Newcastle, in Anglia, care deserveste aceiasi zona ca si cel de la noi si unul situat in zona nordica pe care o si acopera (Norvegia, Finlanda, Suedia si Danemarca).


Explicand motivul pentru care a fost aleasa Romania Stefano Verginelli, Managing Director, Allied Telesyn Services, spunea in cadrul conferintei de la Viena „Am gasit un real potential in oameni. Nu sunt incepatori, poti sa ai incredere in ei, sunt toti profesionisti. Vorbesc fara probleme mai multe limbi si nu pot decat sa te surprinda cu nivelul lor de cunostinte. Toti angajatii centrului din Iasi fie au deja doctoratul fie sunt in curs de a-l obtine”.


Aceleasi aprecieri le-a avut despre tara noastra si Miodrag Sundic SVP European Sales al ATI (Allied Telesyn International) care declara „Educatia aproape gratuita din tara dumneavoastra produce in permanenta un numar foarte mare de ingineri si de specialisti. Noi putem sa vindem echipamente, sa furnizam tehnologie dar este nevoie de persoane care sa le implementeze, sa le opereze si sa asigure suportul necesar”.


Centrul va fi functional 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana si 365 de zile pe an. Acesta va oferi suprt tehnic pentru clientii din intreaga Europa, cum ar fi expertiza de networking, furnizarea la cerere a informatiilor tehnice si a resurselor pentru firme sau chiar oferirea de pachete de servicii. Fiind in legatura cu organizatiile Allied Telesyn si cu partenerii acestora de pe tot continentul centrul va putea garanta asistenta tehnica prin deplasarea la sediul clientului sau chiar inlocuirea echipamentelor.


Dorin Ostaficiuc, directorul de tara pentru Romania al Allied Telesyn declara: „Practic, orice utilizator de echipamente sau servicii Allied Telesyn din Romania, poate suna la 0800 800 220 pentru a primi solutii la eventualele dificultati pe care le intimpina legat de configurarea unui router sau a unui switch sau daca nu stie ce tip de serviciu este potrivit pentru reteaua sa”.


Dimensiunea centrului nu va fi una mare ci mai degraba medie, angajand 10-12 specialisti. „Nu prevedem in acest moment cresterea centrului”, spune Stefano Verginelli, “dar in afaceri nu poti sa faci previziuni pe termen lung. Pentru a acoperi clientii nostri din Europa consideram ca aceste dimensiuni sunt suficiente”.


Pe langa centrul de la Iasi Allied Telesyn mai are si alte proiecte in tara noastra. Unul dintre ele este un laborator realizat impreuna cu universitatea Bucuresti, dupa cum ne informeaza domnul Sundic. Acesta nu este gata inca dar proiectul este demarat si se afla in desfasurare.
Exista si motive financiare care sustin alegerea tarii noastre pentru deschiderea aici de facilitati cum este centrul. “Nu pot sa va spun exact cat a costat acest centru”, spune Stefano Verginelli, “dar pot sa va spun ca aceasta suma reprezinta aproximativ 40% din cea care ar fi fost necesara pentru ceva asemanator in alte tari”.


De altfel tara noastra a cunoscut cresteri importante in ultimii ani, cel putin din punctul de vedere al Allied Telesyn. In 2004 acestia au inregistrat o crestere de 10% a vanzarilor pe piata noastra, in situatia in care nu au existat modificari sesizabile (0,2%) in majoritatea tarilor din Europa de Vest. In ceea ce priveste previziunile pentru 2005, acestea sunt si mai bune. Miodrag Sundic estimeaza pentru anul acesta o crestere de 25% in Romania.


Daca aceasta previziune optimista se datoreaza doar cresterii pietei IT din Romania sau si intaririi propriului segment de piata al Allied Telesyn in detrimentul concurentilor nici domnul Sundic nici ceilalti oficiali ai companiei nu au vrut sa spuna. Francesco Stramezzi CEO al Allied Telesyn Europa si America Latina declara totusi „Nu cunoastem cu exactitate cota de piata pe care o avem in Romania, dar pot sa va spun atata: in tara dumneavoastra Cisco se teme de noi”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite