Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Industria IT iese din recesiune în viteză

04 Mai 2010



Industria high tech iese din recesiune în viteză maximă, spun studiile realizate la începutul acestui an. După ce IDC și Strategy Analytics au stabilit că vânzările de telefoane mobile au crescut cu 20%, iar cele de smartphones cu 50%, vine rândul producătorilor de microprocesoare să anunțe creșterea vânzărilor cu peste 58%. Este vorba de cifrele înregistrate în martie 2010 comparat cu aceeași lună din 2009. Comparat cu februarie 2010, creșterea este sub 5 procente. Valorile din martie se ridică însă la un nivel atins doar în 2007, când industria era pe val și nu apăruseră încă semnele crizei economice.


MicrochipMicroprocesoarele sunt cipurile care stau la baza echipamentelor hardware, IT sau electronice, electocasnice sau chiar la baza celor mai noi jucării. Analiștii avertizează doar că industria hardware a fost cel mai grav afectată de criza economică și de lipsa de finanțare din 2009 și că aici se vor vedea cele mai importante creșteri după încheierea perioadei de recesiune. Acest lucru însemnă că zona de software și în special de aplicații business, neafectată foarte mult de criză, va cunoaște în continuare ritmuri de creștere normale.


Cifrele legate de microprocesoare sunt furnizate de Semiconductor Industry Association. Oamenii din domeniu estimează că pe restul anului creșterea nu va mai fi la fel de spectaculoasă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Anonim
Asteptam si evaluarile IDC, Gartner etc si pe sectorul de software, aveti idee cand vor fi disponibile?
05 Mai 2010, 11:12:33