Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Prioritatea HP: triplarea veniturilor Palm

05 Mai 2010



Achiziţia Palm pentru 1,2 miliarde de dolari a stârnit o adevărată controversă, dar pentru a calma apele, Hewlett-Packard şi-a anunţat priorităţile legate de producătorul de terminale mobile.HP are de-acumînainte o divizie de smartphone care poate concura cu Blackberry sau seria de telefoane business de la Nokia, iar prioritatea numărul unu este triplarea veniturilor companiei, conform analiştilorfinanciari. "Costul real al achiziţiei va fi mai mare de 1,2 miliarde de dolari", a apreciat un analist Deutsche Bank. "HP are nevoie acum să crească veniturile diviziei şi sp obţină o marjă deprofit dublă, de circa 44%", a explicat specialistul.


HP PDAMomentul nu este tocmai cel mai bun, interesul pentru Palm era deja în scădere, sistemul de operare open-source a suscitat interesul publicului, dar acum au apărut competitori puternici între timp.Hewlett Packard vrea acum să extindă WebOS, sistemul de operare Palm, pe linia sa de produse business, Tablet-uri, Netbook-uri şi altele. Costurile raportate de Palm pentru specialiştii care lucrează la software au fost însă în 2009 de 500 de milioane de dolari. Deutsche Bank estimează că aceste costuri vor creşte, pentru că trebuie extinsă echipa care lucrează, ar putea atinge 750 de milioane sau chiar un miliard de dolari pe an.


Jim Burns, unul dintre oficialii HP care supervizează Palm acum, a recunocut că investiţiile vor fi mari. "Cheltuielile cu WebOS vor fi mai mari, iar costurile de vânzări şi marketing vor creşte de asemenea", a spus Burns. "Vrem să folosim această platformă, care azi este doar pentru telefoane, pe alte echipamente mobile chiar de anul viitor", a adăugat el.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite