Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

IBM: companiile au nevoie de unelte complexe de analiză

07 Mai 2010



Oficialii companiei IBM au anunţat în cadrul evenimentului anual IBM Cognos Finance Forum 2010 rezultatele unui nou studiu major care a cuprins peste 1.900 CFO şi directori de finanţe din 81 de ţări şi 35 de ramuri industriale din întreaga lume, studiu care arată faptul că peste 60% dintre directorii financiari au în plan realizarea unor schimbări majore pentru a răspunde provocărilor noului climat economic. Directorii financiari consideră că presiunea intensă pe care o resimt deja pe cele trei planuri – reducerea cheltuielilor de bază ale companiei, luarea unor decizii mai rapide şi mai exacte, precum şi abordarea în mod transparent a acţionarilor/partenerilor – se va amplifica semnificativ în următorii trei ani.


Director FinanciarMulţi directori financiari resimt faptul că departamentele financiare sunt mai dispuse să ofere recomandări minore decât sfaturi importante. Rezultatele studiului indică faptul că, beneficiind de ajutorul instrumentelor adecvate de analiză care acoperă procese, tehnologie şi talent, departamentul financiar poate transforma abundenţa de informaţii financiare şi operaţionale în atuuri, deciziile nemaifiind luate pe baza intuiţiei, ci pe baza unor elemente concrete. Un număr mare de respondenţi au indicat faptul că aceste capabilităţi pot ajuta la descoperirea unor corelaţii între informaţii aparent fără legătură între ele şi găsirea unor modele aproape imposibil de a fi detectate manual. În multe privinţe, capacitatea de convingere a managerului financiar ca furnizor de consiliere strategică depinde de capacitatea superioară de inţelegere a business-ului. Companiile şi instituţiile guvernamentale au nevoie de analize mai complexe de date, de o mai bună planificare a scenariilor posibile şi chiar şi de capabilităţi predictive pentru a putea combate complexitatea, incertitudinea şi inconstanţa în continuă creştere şi, în anumite cazuri, slaba dezvoltare.


“Directorii financiari din cadrul IMM-urilor şi departamentele lor financiare au un rol decizional din ce în ce mai important în cadrul organizaţiei”, a afirmat Marc Dupaquier, general manager - midmarket, IBM. “Este deosebit de important pentru aceşti CFO să fie capabili să contribuie cu informaţii vitale de ordin financiar şi să sugereze strategii care vor ajuta la dezvoltarea companiei”, explică el.


Directorii financiari se confruntă cu o serie de provocări:


- Peste 40% din companii realizează evidenţele financiare în mod manual
- Departamentele financiare alocă peste 50% din timpul de lucru cu activităţi care vizează tranzacţii
- 50% resimt lipsa unei platforme comune de planificare; 36% resimt lipsa unei platforme de raportare
- Circa 60% dintre managerii financiari nu sunt mulţumiţi de capacitatea de planificare operaţională şi previziune
- 47% dintre aceştia au rezultate între satisfăcător şi slab în ceea ce priveşte anticiparea influenţei unor factori externi asupra organizaţiei



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite