Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Cloud computing: creștere temperată pīnă īn 2014

10 Mai 2010



Cloud ComputingPrimele semne de relansare economică și faptul că multe companii au amânat investițiile în partea de hardware, iar acum au probleme să se mențină competitive, sunt principalii factori care vor genera tracțiune pentru ofertele cloud computing, atât în zona privată, cât și în sectorul public, conform unui studiu IDC. Compania americană de cercetare a piețelor spune că veniturile din servere vor crește de la 8 miliarde de dolari în 2009 la 12,5 miliarde de dolari în 2014.


Practic, pe sector public, veniturile din cloud computing cresc de la 582 milioane de dolari anul trecut la 718 milioane de dolari în 2014. În zona privată, încasările cresc de la 7,3 miliarde de dolari, la 11,8 miliarde de dolari în 201, spune IDC în raportul intitulat Worldwide Enterprise Server Cloud Computing 2010-2014 Forecast. "Este un moment deosebit de pozitiv pentru ca sectorul public și companiile să ia în calcul implementarea de soluții cloud", a explicat un analist IDC.


Studiul arată că securitatea datelor este principala preocupare a celor care apelează la implementări de tip cloud. Aproximativ 44% dintre managerii IT contactați de compania americană de cercetare susțin că sunt interesați de implementarea unei soluții cloud computing.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite