Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Guvernul discută trecerea la televiziunea digitală

11 Mai 2010



Miercuri, 12 mai, intră pe ordinea de zi a Guvernului proiectul de strategie pentru tranziția la televiziunea digitală și ar putea fi lansat, în fine, procesul în sine care va fi coordonat de ANCOM, a declarat Gabriel Sandu, ministrul Comunicațiilor, în cadrul evenimentului International Digital Forum organizat de Asociația pentru Comunicații Digitale (ACD). "Este o strategie complementară la proiectul nostru eRomânia", a declarat șeful MCSI. El a precizat din proiect că licența de transmitere a televiziunii digitale va costa operatorii interesați între 1 milion de euro și 2,5 milioane de euro "în funcție de numărul de receptoare pe care se oferă să le subvenționeze".


Digital TVStrategia de trecere la televiziunea digitală face parte dintr-un proiect european, iar România este obligată să adopte tehnologia pînă la 1 ianuarie 2013. Practic, televiziunea transmisă analog, care poate fi recepționată cu antenă pe casă sau antenă de cameră, va dispărea, fiind înlocuită de un sistem de transmisie digital. Spectrul de frecvențe eliberat astfel va fi folosit pentru tehnologii de Internet de mare viteză. Într-un mesaj înregistrat, premierul Emil Boc s-a declarat convins că România va trece la transmisa DVB-T pînă în 2013. Pînă atunci acoperirea va fi de 90% din suprafața țării și 80% din populație.


Gabriel Sandu a vorbit despre guvernarea digitală și interacțiunea online dintre cetățean și autorități, apreciind că strategia eRomânia, deși costă peste 500 de milioane de euro, va produce economii și mai mari la buget și practic proiectul "se va plăti singur". Ministrul a amintit că Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a adus autorităților economii de 1,1 miliarde de euro.


Pînă în 2013 vor funcționa în România 600 de servicii online, a apreciat el.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite