Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

EcoTIC a colectat 10.500 de tone de deșeuri IT în 2009

11 Mai 2010



Organizația neguvernamentală ECOTIC a colectat anul trecut 10.505 tone de deșeuri electrice și electronice, în creștere cu 15% față de 2008. Această cantitate repezintă aproximativ 30% din totalul de DEEE-uri colectate la nivel național în 2009 și constituie 31% din totalul de echipamente electrice și electronice vândute de membrii organizației în anul 2008, spune Valentin Negoiță, președinte al ECOTIC.
Deseuri IT si electronice
”Încă ne confruntăm cu anumite mentalități în rândul cetățenilor și chiar cu probleme de sistem sau de proces, iar toate acestea ne impiedică să obținem rezultate mai bune, conforme cu normele europene”, a explicat Valentin Negoiță. Printre problemele principale ivite în procesul de colectare anul trecut, s-au numărat slaba implicare a autorităților locale în colectarea selectivă a DEEE-urilor, vandalizarea deșeurilor, comerțul de DEEE-uri ce se desfășoară în paralel cu activitățile de colectare, dar și necesitatea de a realiza raportări pentru 98 de subcategorii de DEEE-uri la nivel de operatori.


Cele 10.505 tone de deșeuri au fost colectate în centrele și punctele ECOTIC din toată țara; asociația a pus la dispoziția cetățenilor 300 de containere, 70 de pubele, 122 de ”colțuri verzi” și 100 de boxpaleți pentru colectare. Acestea sunt amplasate în magazine de retail, centre de colectare municipale și salubrități, la clienții Ecotic, în punctele de colectare ale partenerilor organizației, dar și în școlile implicate în campaniile de conștientizare și educare în ceea ce privește reciclarea DEEE, campanii pe care ECOTIC le derulează la nivel național. Din totalul colectat în 2009, au fost procesate 10.455 tone de DEEE-uri, rata de procesare fiind de 85%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite