Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Oracle vs. SAP: Razboiul continua

06 Mai 2005




Dupa cele doua preluari extrem de mediatizate, Oracle o pregateste si pe a treia. Pe 28 martie, este anuntata oficial achizitia Oblix, o companie specializata in software de gestionare a identitatii. De la promulgarea in 2002 a legii Serbanes-Oaxley (care reglementa masurile de securitate a datelor, introducand chiar raspundere penala pentru acestea) in SUA, aceste tehnologii au devenit extrem de cautate, mai multe companii mari achizitionand firme cu experienta in domeniu.


In urma cu mai putin de un an, Oracle cumparase si Phaos Technology Corp, producator specializat in toolkit-uri si furnizarea de componente pentru solutii. Oblix, pe de alta parte, era prezent pe piata enterprise de patru sau cinci ani. Oracle isi consolideaza asadar si aceasta latura a activitatii sale, avand acum posibilitatea de a oferi solutii de securitate nu numai clientilor sai ci si celor care ruleaza alte medii, cum ar fi PeopleSoft.


Pe de alta parte, SAP continua sa isi extinda oferta pentru fostii clienti PeopleSoft si JDE. Adevarata miza a luptei dintre cele doua companii o reprezinta in fapt utilizatorii de produse PeopleSoft. Aparent, Oracle preluand compania ii prelua si pe acestia, dar trebuie avut in vedere ca alegand PeopleSoft unii dintre ei optasera in defavoarea produselor Oracle. In acest moment, trebuie sa aleaga din nou, de data asta intre numai doua companii, ambele incercand in acest moment sa isi consolideze oferta prin achizitii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite