Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Joe Tucci, EMC: nu exista alta tehnologie mai green decat virtualizarea

11 Mai 2010



Joe Tucci, EMCReducerea consumului de energie este una dintre problemele spinoase in marile centre de date. Printre solutii se afla si virtualizarea, care prin consolidarea mai multor servere fizice la nivelul unei singure masini virtuale reduce considerabil facturile de energie. Joe Tucci, CEO EMC, a declarat in cadrul evenimentului EMC World 2010 care se desfasoara zilele acestea la Boston ca ,,nu exista o alta tehnologie care sa aiba un impacta mai mare asupra consumului de energie decat virtuzalizarea,,. Un impact similar ar putea sa aiba adoptarea tehnologiei de stocare tip flash memory, care alaturi de o fiabilitate crescuta, prin eliminarea componentelor in miscare din cadrul sistemelor de stocare are un efect la fel de puternic asupra reducerii facturii cu electricitatea.
EMC aloca anual circa 1,7 miliarde USD pentru activitati de Cercetare si Dezvoltare, iar bugetul pentru anul viitor va fi majorat cu 20%.
Un alt subiect abordat de Joe Tucci a fost strategia EMC de achizitii pentru perioada urmatoare. Conform acestuia, EMC are fondurile necesare pentru astfel de achizitii si cu siguranta vor exista astfel de procese in viitorul apropiat. Strategia ramane aceeasi, sunt vizate cu precadere companii mici, mai mici decat EMC si care detin tehnologii relevante. ,,Vom continua campania de achizitii, iar strategia va fi dea cumpara companii mici, din zona de tehnologie, semnificiativ mai mici decat ECM pentru a le putea integra foarte rapid,, a declarat Joe Tucci. Deoarece mediul economic este mult mai favorabil decat in 2009, EMC previzioneaza o crestere a cifrei de afaceri in 2010 de la 14 miliarde la 16,5 miliarde USD.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite