Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Flanco iese din insolventa in septembrie?

11 Mai 2010



Flanco International a prezentat in cadrul unei conferinte de presa rezultatele companiei dupa intrarea in insolventa si solutiile pentru redresarea acesteia.
Compania a recuperat cota de piata pana la nivelul lui ianuarie 2009 (conform GfK)si a vandut in luna martie cu 34,5% mai mult decat in ianuarie 2010. O pondere importanta au avut-o vanzarile de electrocasnice mari care au crescut in martie cu 72% comparativ cu luna februarie.


"Evolutia pozitiva a companiei in ultimele luni ne face sa avem incredere in dezvoltarea viitoare a companiei si in iesirea din insolventa in septembrie 2010", a declarat Adrian Olteanu, CEO-ul numit in luna ianuarie la Flanco International, dupa executarea garantiilor de catreING.


De la deschiderea procedurii de insolventa compania a inchis 6 magazine si a deschis alte 2, detinand in acest moment 70 de unitati cu o suprafata de expunere de 70.000 mp si avand aproape 500 de angajati.
Comparativ cu ianuarie 2009 compania a redus costurile operationale cu 63%, numarul de angajati a scazut cu aproape 900, iar activitatea de depozitare a fost externalizata. Toate contractele de servicii, precum si chiriile au fost renegociate.


Flanco doreste sa castige cota de piata in viitor oferind "cea mai buna experienta de cumparaturi", pentru aceasta urmand sa investeasca in training-uri pentru angajati, deschiderea a 10 noi magazine pana la sfarsitul anului, servicii de instalare oferite contracost cumparatorilor, dar si carduri de fidelitate, livrare gratuita si introducerea politicii de retur.


Andrei Cionca, Managing Partner al Casei de Insolventa Transilvania, a mentionat ca in acest moment se poarta discutii cu 5 posibili investitori, urmand ca planul de reorganizare sa fie supus votului pana la sfarsitul lunii iunie; iar daca este acceptat, procesul de insolventa sa ia sfarsit in septembrie. Potrivit acestuia doar 2% din procesele de insolventa ajung in faza de reorganizare.
Variantele de reorganizare prevad inclusiv posibilitatea creditorilor de a accepta conversia datoriilor in actiuni la societate, tinand cont de faptul ca valoarea de executare a companiei se cifreaza intre 4 si 7 milioane de euro.


Flanco International este parte a grupului Flamingo International care a intrat in insolventa in septembrie 2009, la cererea creditorilor ce aveau de recuperat aproximativ 60 milioane de euro. Flamingo International nu mai are la acest moment activitate sau angajati, din grup facand parte si reteaua dedistributie IT Flamingo Computers.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite