Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Romtelecom a limitat scaderea la 3% la venituri

12 Mai 2010



Yorgos Ioannidis, RomtelecomRomtelecom a obținut pe primele trei luni din 2010 venituri de 194,8 milioane de euro, o scădere de 3,3% față de aceeași perioadă a anului anterior, la o scădere de 7,9% a numărului de linii telefonice. Rezultatul se datorează creșterii pe serviciile de divertisment, respecitv Clicknet și Dolce. Numărul de clienți de Internet a ajuns la 830.000, o creștere de 18,5%, iar cel de abonați TV la 894.000, o creștere de 23,4%.


"Reducerea consumului in Romania, in contextul in care inca nu s-a reluat cresterea economica, se face simtita si in piata de telecomunicatii" a declarat pentru Marketwatch.ro CEO-ul Romtelecom, Yorgos Ioannidis." Clientii, atat persoane fizice cat si companii, sunt in continuare extrem de preocupati de costul serviciilor de telecomunicatii, iar noi ne straduim sa venim cu oferte care sa le satisfaca cerintele, insa e normal ca impactul acestora sa se resimta la nivel de venituri si profitabilitate", a explicat el.


In aceste conditii dificile, Romtelecom a reusit sa limiteze scaderea veniturilor la numai 3,3% in primul trimestru al anului 2010, in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent, inclusiv prin aplicarea unui control strict si continuu al costurilor. Rata profitabilitatii a fost afectata negativ in timpul acestui trimestru de o crestere semnificativa a costurilor generate de continut si a provizioanelor operate pentru restante.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite