Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Lauri pentru IT&C

09 Mai 2005




Dupa cum ne-am obisnuit, in fiecare an Palatul Cotroceni a gazduit ceremonia de decernare a Premiilor IT&C ale Romaniei pentru anul 2004. Evenimentul si-a propus recompensarea celor mai bune produse si companii din industria romaneasca de IT&C. Dincolo de absenta presedintelui Traian Basescu, din organizarea evenimentului au lipsit cateva elemente care mi-au atenuat entuziasmul de anul trecut. Ma refer mai ales la faptul ca unele propuneri, nominalizari si chiar unele premii nu s-au incadrat fericit la categoriile bine definite ale concursului. M-a mirat de la inceput, si nu doar pe mine, nominalizarea lui Radu Georgescu de la GeCad pentru personalitatea anului (premiu castigat de el anul trecut) justificata de "dinamismul extraordinar si inovatia continua a firmelor din grupul GeCAD si pentru realizarea exceptionala de vanzare a tehnologiei RAV companiei Microsoft". Sa nu isi mai fi adus aminte responsabilul cu propunerea ca afacerea e deja veche ?


Surprinzator la rubrica "proiectul cu cel mai bun continut educational" a fost propusa o aplicatie ERP, motivatia "pentru ca este o aplicatie grefata perfect pe mediul economic si legislativ din Romania, o aplicatie in permanenta conexiune cu mediul de afaceri romanesc." Au fost propuse proiecte si nu companii la categoria Integratorul Anului sau Cel mai semnificativ client al industriei de IT si exemplele pot continua. Toate acestea m-au facut sa ma intreb : nu stie piata diferenta dintre ERP si e-learning sau organizatorii au fost prea ocupati?


Dar cum totul e bine cand se termina cu bine, sa trecem la premii:


1. Proiectul cu cel mai bun continut educational

Academia Online

2. Cel mai semnificativ client al industriei IT&C

SelfBank

3. Cel mai bun integrator al anului

ePayment - integrator de solutii de plati online

4. Cea mai importanta investitie a anului 2004 in domeniul IT&C

Investitia Atlas Telecom Romania in reteaua de telefonie DECT

5. Cel mai bun produs software

BitDefender 8 Professional Plus

6. Cel mai bun serviciu de comunicatii

Connex

7. Cel mai inovativ produs romanesc

LinuxDefender

8. Personalitatea anului

Ted Lattimore


9. Premiul de excelenta pentru intreaga cariera in domeniul IT&C

Michael Rothenberg, Presedinte AccessNet


La inceperea festivitatii am facut o lista de optiuni care insa nu s-au adeverit in totalitate. Astfel, comunitatea de IT&C impreuna cu juriul au votat la categoria „Proiectul cu cel mai bun continut educational” sistemul de e-learning Academia Online, realizat de InsideMedia, cu sprijinul specialistilor din cadrul Institutului de Stiinte ale Educatiei si Asociatiei pentru Excelenta in Cariera. Academia Online cuprinde continuturi si materiale suport alese cu grija, prezentate secvential in ritmul ales de cursant, puse intr-o forma optima pentru invatarea la distanta dupa material vizual.


BitDefender, dublu castigator


La categoria „Cel mai inovativ produs romanesc”, sectiunea cea mai disputata a competitiei, unde au intrat in cursa 36 de produse, cele mai multe voturi le-a insumat produsul LinuxDefender al companiei Softwin. Sistemul LinuxDefender, o premiera pe piata de securitate a datelor, poate fi folosit cu succes si la dezinfectarea sistemelor Windows, cu toate ca este bazat pe Linux. Softwin a castigat si la sectiunea „Cel mai bun produs software” cu produsul BitDefender 8 Professional Plus, care integreaza module antivirus, firewall si antispam intr-un pachet de securitate cuprinzator, adaptat atat nevoilor utilizatorilor individuali, cat si companiilor din intreaga lume. Lansat in august 2004, acest produs este astazi, ca volum de vanzari in retelele de magazine, pe locul doi in Franta intre toate produsele software, mai putin jocurile, si pe locul trei in Germania intre solutiile de securitate, intrecand alte produse mai celebre. Conform Google, BitDefender este al treilea brand romanesc ca vizibilitate pe internet (dupa "Romania" si "Dracula"). BitDefender 8 Professional Plus contine o versiune avansata a tehnologiilor de Behaviour Blocking, care au stat la baza alegerii BitDefender in 2003, ca si castigator al IST Prize, fiind in continuare singura tehnologie din Europa de Est care in ultimii 4 ani a reusit sa castige acest apreciat premiu european.


Investitia Atlas Telecom Romania in reteaua de telefonie DECT, aflata in curs de implementare, a fost evaluata de catre juriu ca “Cea mai importanta investitie a anului 2004 in domeniul IT&C”. Conform regulamentului competitiei, castigatorul acestei categorii nu este desemnat prin votul comunitatii, ci de catre juriu, pe baza propunerilor companiilor fundamentate cu documente doveditoare privind valoarea baneasca a investitiei. Investitia Atlas Telecom Romania a depasit suma 54 milioane de USD, si conform declaratiilor oficiale ale companiei se va concretiza in intervalul 2005-2005 prin extinderea retelei in 20 de orase din intreaga tara.
ING Romania a fost desemnata “Cel mai semnificativ client al industriei IT&C“, pentru implementarea conceptului Selfbank, care ofera clientilor acces rapid la fondurile proprii, sapte zile pe saptamana, intre orele 7 si 23, inclusiv in week-end sau de sarbatori. Pentru implementarea acestei retele, care include 40 de locatii in opt orase, ING a lucrat timp de 18 luni impreuna cu un numar mare de parteneri din industria IT&C. Peste 15 furnizori de servicii si solutii au contribuit la aceasta realizare. Din punct de vedere al bugetului, dimensiunea investitiei pentru 2004 a fost de cateva milioane de euro.


Recunoastere pentru Connex


Ted Lattimore, CEO Connex, a fost declarat “Personalitatea anului in domeniul IT&C”. Aflat de aproape 5 ani la conducerea companiei, Ted Lattimore a reusit sa impuna Connex nu numai ca lider al pietei de telecom, ci si ca o companie aliniata valorilor romanesti si permanent preocupata de a oferi romanilor cele mai avansate servicii de comunicatii. Connex si-a mai adjudecat un trofeu de cristal la sectiunea „Cel mai bun serviciu de comunicatii”, premiu pe care il castiga pentru al doilea an consecutiv.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite