Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> CRM >> Stiri si comunicate

Matricia lansează soluția iCare pentru industria farmaceutică

12 Mai 2010



Matricia Solutions, furnizor de soluții software și servicii de consultanță pentru administrarea proceselor de business, a lansat pe piața locală iCare for Pharma, o soluție CRM adaptată industriei farmaceutice, dezvoltată pe platforma Microsoft Dynamics și îmbunătățită cu unelte de analytics și unelte specifice industriei.
Horia Negulescu MatriciaiCare for Pharma oferă forței de vânzări și marketing din companiile farmaceutice instrumente pentru gestionarea relației cu clienții. Managementul are o viziune integrată asupra activității angajaților și vede din timp ceea ce se întâmplă în cadrul companiei. Soluția are și un modul special pentru medici și farmacişti, eDetaling, care poate fi utilizat de aceștia pentru a accesa informaţii despre produsele de interes. Dezvoltată pe platforma Dynamics, soluția se integrează cu suita Office, cu Outlook pentru comunicare și calendar, cu Sharpoint pentru colaborare online și cu soluția BI Qlik View pentru analiza datelor.
Există în acest moment chiar posibilitatea de a accesa soluția ca SaaS (software as a service). „Chiar dacă momentan există încă temeri privind datele personale, credem că în următorii ani industria se va muta spre modelul SaaS, datorită sistemului flexibil de licențiere”, a declarat Horia Negulescu, președintele Matricia Solutions.
Urmează soluții dedicate pentru industriile telecom, sănătate, media & advertising, servicii profesionale și altele. „Probabil vom dezvota două dintre verticale în cursul acestui an, iar alte trei soluții dedicate vor fi lansate în anul următor”, a declarat pentru MarketWatch Horia Negulescu. În acelați timp, compania vizează extinderea pe piețele din Europa de Est printr-o rețea de parteneri. Printre clienții Matricia se numără Vodafone, Star Foods, Gealan, Boromir, Ogilvy, Saint Gobain, Lekkerland.
Dan Vasile, responsabilul Dynamics CRM în cadrul Microsoft, a explicat că principalul avantaj al platformei este scalabilitatea – poate fi folosită și în companii cu 1-3 angajați, dar și în proiecte cu mii de utilizatori.


Timpul de recuperare al investiției, din experiențele anterioare este redus, deoarece companiile mari economisesc deja din costurile de mentenanță și training pentru utilizarea soluțiilor clasice de CRM. Angajații devin mai eficienți pentru că înțeleg mai ușor cum se utilizează sistemul și pentru că e mult mai comod decât o soluție clasică.


iCare for Pharma este dezvoltată pe baza experienței Matricia de 8 ani în domeniul farmaceutic, lucrând cu nouă clienți din România, Rusia, Ucraina și Bulgaria, cu 1500 de reprezentanți medical care folosesc astfel de produse, a mai adăugat Horia Negulescu.
Horia Negulescu, Matricia



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite