Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

SAP preia Sybase pentru 6 miliarde de dolari

13 Mai 2010



Producătorul german de software pentru afaceri SAP preia compania rivală Sybase în cadrul unei tranzacții de 5,8 miliarde de dolari, achiziție prin care compania vrea să concureze mai activ cu Oracle, spun analiștii industriei. Prețul oferit este cu 56% mai mare decât valoarea de piață a companiei Sybase. SAP preia astfel și datorii de 506 milioane de dolari acumulate de compania rivală. Prin această achiziție, SAP vizează în special zona de software pentru telefoane și echipamente mobile.


SAP Co-CEO
Noua conducere SAP, cu doi directori executivi, Bill McDermott și Jim Hagemann Snabe, pare să schimbe direcția, după ce firma germană s-a abținut de la achiziții, în timp ce rivalul principal, Oracle, a investit 42 de miliarde de dolari în 64 de companii producătoare de software pe diverse nișe. A fost de ajuns un singur an de criză pentru ca afacerile SAP să fie impactate mai puternic, ceea ce s-a tradus printr-o schimbare de conducere și de strategie.


Suma plătită de SAP este cam de 15 ori mai mare decât profitul Sybase înainte de taxe și cheltuieli de amortizare. Media tranzacțiilor din industria software din 2009 este la nivelul de 8,4 ori veniturile EBITDA ale companiei preluate. De altfel, suma premium plătită de alte companii peste valoarea de piață a firmei achiziționate este în medie de 47%, spun studiile. Totuși, analiștii văd pozitiv tranzacția SAP - Sybase.


Consilierii SAP au fost Deutsche Bank și Barclays, precum și Jones Day pe partea legală. Sybase a beneficiat de sprijinul Bank of America și legal de Shearman and Sterling.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite