Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Rezultate financiare UniCredit Tiriac Bank

13 Mai 2010Profitul net al UniCredit Tiriac Bank s-a plasat la 64 de milioane de lei (16 milioane de euro) in primul trimestru din 2010, potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), cu aproximativ 50% sub nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, in contextul unei piete in stagnare si cresterii riscului de credit. Profitul net conform RAS a fost de 61 de milioane de lei in primele trei luni din 2010. Profitabilitatea a ramas la un nivel bun, desi sub cel de anul trecut. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) este de 11,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) este 1,3%.
Banca a raportat venituri de 310 milioane de lei in primul trimestru din 2010, in scadere cu 8% comparativ cu T1 2009, in conditiile realizarii unor venituri exceptionale din trading anul trecut, in contextul volatilitatii pietei. Cheltuielile operationale au scazut cu 3%, iar raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, pana la 44,9%. Solvabilitatea se plaseaza la un nivel confortabil, de 12,83% potrivit RAS, dupa reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2009. Profitul operational net acopera de 1,8 ori provizioanele nete pentru primul trimestru, in conditiile in care acestea din urma au crescut cu aproape 150%, fata de T1 2009.
„Contextul de piata a fost dificil pentru sistemul bancar, in conditiile in care economia Romaniei a ramas in recesiune in primul trimestru. Riscul de credit a continuat sa creasca, alimentat de numarul mai mare al cazurilor de neplata in randul companiilor. Consideram ca evolutia noastra este satisfacatoare in aceste conditii si asteptam semnele redresarii, in a doua jumatate a acestui an”, a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank (foto). Volumul total al activelor bilantiere a ajuns la 20 de miliarde de lei (5,1 miliarde de euro), in crestere cu 8,5% fata de sfarsitul lui martie 2009 si la acelasi nivel cu sfarsitul anului trecut. Soldul creditelor a crescut cu 5,1% de la inceputul anului, rata mai buna decat media sistemului. Depozitele atrase de la clienti au ajuns la 10 miliarde de lei, cu 5% sub nivelul de la finalul lui 2009, tendinta similara cu a sistemului bancar si determinata mai ales de aprecierea leului. Riscul de credit a continuat sa creasca, dar s-a plasat la un nivel mai bun decat media pietei. Creditele cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile s-au plasat la 7,4% din sold la finalul lui martie 2010. Acoperirea cu provizioane a crescut la 5,4% potrivit IFRS si la 8,1% conform RAS. Volumul total al activelor consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing a fost de 23 de miliarde de lei la finalul lui martie 2010, nivel constant comparativ cu anul trecut. Capitalul social al bancii este de 2,3 miliarde de lei. Profitul net consolidat al grupului a fost de 60,3 milioane de lei in primul trimestru.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite