Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft a lansat oficial Office 2010

13 Mai 2010



Microsoft a lansat oficial versiunea nouă a platformei sale pentru documente, prezentări grafice și tabele, Office 2010 care include noul Word, Excel și PowerPoint, cu versiunea online care are ca scop o competiție mai bună pentru Google Docs. Versiunea anterioară a Office a fost lansată în 2006. De atunci Google și o serie întreagă de noi jucători au schimbat industria oferind soluțiile online, accesibile direct în browser. Astfel, marea noutate a Office 2010 este tocmai mutarea în cloud și posibilitatea de a accesa Office online.
Office 2010
Oficialii gigantului software au anunțat cele mai importante îmbunătățiri în noua platformă software, respectiv folosirea de fișiere video în PowerPoint, editarea pozelor inserate în Word, colaborarea online pe documente, conectarea cu Facebook și așa mai departe. Clienții corporate vor putea avea acces instant la Office în cloud, dar serviciile sunt considerate de specialiști mai costisitoare decât versiunea desktop. Clienții persoane fizice care doresc să acceseze Office online vor trebui să aștepte încă o lună, iar pentru versiunea online vor plăti între 100 de dolari și 500 de dolari după nivelul de funcționalități dorite.


Office aduce o mare parte din veniturile Microsoft (90% din veniturile diviziei Business) și sunt înregistrați circa 500 de milioane de utilizatori ai aplicației. Google Docs este disponibil gratuit online și are chiar o versiune pentru companii care costă 50 de dolari pe an. Google a anunțat circa 25 de milioane de utilizatori ai sistemului.


Microsoft speră că adopția Office 2010 va fi foarte rapidă, odată cu update-ul la Windows 7. Versiunea de test a Office 2010 a fost accesată de 8,6 milioane de utilizatori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite