Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Elev român premiat la un eveniment IT Intel

17 Mai 2010



Intel şi Society for Science & the Public au anunţat astăzi câştigătorii celei mai mari competiţii pre-universitare de ştiinţă și tehnologie din lume: Târgul Internaţional Intel de Ştiinţă şi Tehnologie. Elevul român Paul Sucala a luat premiul întâi, fiind recompensat cu 3000 USD la categoria “Electrical Engineering, Computer Engineering, Controls“ pentru crearea unei noi abordări asupra prevenirii accidentelor rutiere. Acesta a creat un sistem de asistare a şoferului care previne accidentele, accesibil financiar.


ISEF - studentsPer-total, elevii din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) au fost centrul atenţiei la competiţia anuală, câştigând 43 de premii. Categoriile au fost variate, de la biologie celulară şi moleculară până la managementul mediului, şi au fost adjudecate de către elevi din numeroase ţări, printre care Marea Britanie, Israel, Cehia şi Turcia. Locul patru şi premiul de 500 USD la categoria “Behavioral and Social Sciences” i-a fost acordat lui Ali Alodat din Iordania pentru un studiu experimental care a analizat impactul hormonilor serotonini la elevii de 8-9 ani cu dizabilităţi de învăţare.


Primul loc la general a fost câştigat de către Amy Chavo de 15 ani din Richardson, Texas, pentru munca depusă în crearea unui foto sintetizator pentru terapia foto dinamica, un tratament nou împotriva cancerului care foloseşte energie uşoară pentru a activa un medicament ce distruge celulele canceroase. Amy a primit 75.000 USD şi premiul Gordon E. Moore, premiu ce a fost acordat în premieră, în cinstea co-fondatorului, fostului preşedinte şi CEO Intel.


În acest an la competiţie au participat 1611 tineri cercetători din 59 ţări, regiuni şi teritorii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite