Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Larry Ellison vrea să depăşească IBM. Prin achiziţii

18 Mai 2010



Larry Ellison, OraclePersonaj în filmul Iron Man 2, unde joacă rolul unui ... miliardar software, Larry Ellison a acordat un interviu în care recunoaşte că va relua achiziţiile "pe toate domeniile pe care activează compania" pentru că vrea să depăşească IBM. Goana după achiziţii este reluată după ce SAP a cumpărat Sybase pentru aproape 6 miliarde de dolari, o tranzacţie care a avut ca scop blocarea Hewlett-Packard, care intenţionează să devină un jucător mai puternic pe segmentul software pentru afaceri. Iar CEO-ul IBM, Sam Palmisano, tocmai a anunţat în Wall Street Journal că va cheltui 20 de miliarde de dolari pentru a-şi consolida poziţia de lider în domeniul serviciilor IT.


Larry Ellison spune că primele ţinte pentruOraclevor fi producătorii de echipamente hardware care pot fi folosite în noile sale echipamente lansate după achiziţia Sun Microsystems. Pe scurt, are nevoie de un producător de procesoare şi de noi soluţii pentru servere şi stocarea datelor.Dar nu se va limita doar laaceste domenii, "vom cumpăraîn toate domeniile pe care activăm", a declarat Ellison pentru Reuters.


Companiile IT au deoparte sute de miliarde de dolari pentru achiziţii,depăşind pentru prima oară în istorie corporaţiile din industria petrolului. Apple, Google, Microsoft sau Cisco au 150 de miliarde de dolari, care probabil vor fi folosiţi pentru achiziţii. Analiştii americani spun că aceste patru companii ar putea salva Grecia fără sprijinul FMI.


Se pare că viitorul giganţilor IT nu mai stă în specializare. Tendinţa cea mai importantă a noului deceniu pare să fie integrarea, o corporaţie devine şi producător software şi hardware, dar şi consultant şi furnizor de servicii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite