Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

iQuest mizează pe o creștere de 20% īn 2010

18 Mai 2010



Cornel Brody iQuestCompania iQuest, furnizor german de soluţii şi servicii IT de business, dar care are o echipă de peste 280 de specialişti în centrele de dezvoltare software de la Cluj Napoca şi Braşov, mizează în acest an pe creşterea cifrei de afaceri cu 20%, la 10 milioane de euro. Afacerile pe piața locală au adus în 2009 doar 6% din cifra de afaceri a companiei, dar managerii companiei spun că anul acesta ponderea va crește la 11%.


„Pe piaţa din România, iQuest este prezentă de circa 3 ani, iar în mod mai intens de la începutul anului 2009, când s-a început abordarea mai structurată a pieţei printr-o campanie de promovare şi s-a extins echipa de vânzări”, a declarat Cornel Brody, directorul general al iQuest. "Cele mai vândute soluţii pe plan local sunt aplicaţiile de analiză şi raportare (Business Intelligence), de planificare a resurselor (ERP), de management al documentelor şi de management al relaţiei cu clienţii (CRM)", a explicat el.


Anul trecut, compania a realizat în 2009 o cifră de afaceri de 8,3 milioane de euro şi mizează pentru 2010 pe creştere. În ultimii doi ani, compania şi-a diversificat oferta de soluţii pentru a răspunde cât mai bine nevoilor organizaţiilor în contextul economic actual. Printre softurile nou incluse se numără cele de eCommerce, de virtualizare a infrastructurii IT şi pentru managementul proceselor de afaceri. De asemenea, din 2009, compania şi-a făcut intrarea şi pe piaţa aplicaţiilor pentru smartphones, prin înfiinţarea diviziei iQapps. Până în prezent, această linie de afaceri a dezvoltat 3 produse: Trip Journal, iCommando şi iDrive. TripJournal este aplicaţia desemnată de Google la finele anului trecut drept numărul 1 mondial la categoria turism iar iCommando este primul joc din lume de tip first person shooter pentru sistemul de operare Android.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite