Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft atacă īn justiţie SalesForce.com

19 Mai 2010



Horacio GutierrezMicrosoft atacă în Justiţie furnizorul de soluţii CRM online SalesForce.com, pe care îl acuză că încalcă nouă patente tehnologice care sunt folosite pentru a face aplicaţiile software să funcţioneze mai bine. Evident, gigantul software spune că Salesforce foloseşte aceste tehnologii fără să plătească licenţă. Procesul vizează tocmai soluţia CRM a Salesforce, care a adus succesul pe piaţa americană a companiei şi aduce majoritatea veniturilor companiei. Fondată în 1999, SalesForce a fost primul furnizor SaaS, pentru că oferea accesul la aplicaţii doar pe Internet, contra unui abonament lunar.


Practic soluţia CRM SalesForce concurează cu Microsoft Dynamics CRM.Avocaţii Microsoft susţin că Salesforce a produs daune importante companiei şi cere suspendarea vânzărilor de noi abonamente pînă se va judeca dosarul. Analiştii notează că SalesForce este un competitor Microsoft "pe toate domeniile de software business". Zona de CRM este acum în centrul atenţiei pentru că industria creşte rapid şi beneficiază de un puternic focus din partea Microsoft. Industria de software pentru afaceri are încasări anuale de circa 250 de miliarde de dolari, din care 7 - 8 miliarde de dolari sunt în zona de CRM.SalesForce are afaceri de circa 1,3 miliarde de dolari la nivel anual.


"Microsoft a fost tot timpul un inovator în industria software şi continuă să investească miliarde de dolari în cercetare în fiecare an", a explicat situaţia Horacio Gutierrez (foto), adjunctul avocatului principal Microsoft. "Compania nu poate să treacă cu vederea încălcarea acestor patente, încălcarea legilor privind drepturile de autor", a precizat el.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Razvan
Avocatul Eben Moglen despre amenințările Microsoft referitoare la patente: "The Be Very Afraid Tour" =)) http://www.youtube.com/watch?v=6YExl9ojclo
28 Mai 2010, 03:44:56