Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Experti IT pusi la dispozitia organizatiilor publice

17 Mai 2005



Organizatiile publice din Uniunea Europeana largita au nevoie de solutii care sa ofere transparenta proiectelor guvernamentale, sa ofere servicii on-line cetatenilor si mediului de afaceri, sa aiba un nivel ridicat de eficienta si sa micsoreze costurile ca urmare a integrarii activitatilor. Pentru folosirea cat mai eficienta a programelor de finantare ale UE dedicate modernizarii sistemelor organizatiilor publice este esential ca acestea sa beneficieze de consultanta profesionala in conturarea viziunii lor privind serviciile IT pe care doresc sa le furnizeze.


Tocmai in ideea de a facilita accesul la astfel de servicii de consultanta profesionale, Oraclea a infiintat un Centru de Competenta pentru sectorul public. Acest centru, cu sediul in Budapesta, va acorda asistenta entitatilor guvernamentale centrale, regionale si locale din cele 10 noi state membre, Croatia, Romania, Bulgaria, Turcia si celelalte tari balcanice.


In Centru de Competenta va lucra o echipa de experti in domeniu, care, avand un inalt nivel de cunostinte si folosind cele mai bune practici la nivel european si mondial, va fi capabila sa ofere consultanta si asistenta pentru planificarea, dezvoltarea si crearea viitoarelor sisteme IT ale acestor organizatii. In plus, acesti experti vor asista echipele Oracle pentru implementarea proiectelor analizate. Alfonso Di Ianni - prim vicepresedinte Oracle pentru Uniunea Europeana extinsa si regiunea CIS“Ceea ce vom face va fi sa impartasim cele mai bune idei si solutii pe care le-am construit pentru multe guverne din intreaga Europa”, spune Alfonso Di Ianni, prim vicepresedinte Oracle pentru Uniunea Europeana extinsa si regiunea CIS.


Centrul de Competenta va fi operational incepand cu 1 iunie 2005. In prima etapa activitatea sa se va concentra pe urmatoarele domenii: sistemele de trezorerie ale sectorului public, vama, taxe&impozite, birouri de statistica, centre de interactiune cu cetatenii, sisteme pentru agricultura si sociale. Experienta Oracle in colaborarea cu organizatiile din sectoarele public si privat din Europa Centrala si de Est se manifesta in special in realizarea sistemelor IT in concordanta cu cerintele UE. Beneficiind de aceasta expertiza, Oracle are posibilitatea si cunostintele sa rezolve problemele obisnuite ale organizatiilor publice, cum ar fi: construirea sistemelor ce au la baza modele de date care gestioneaza informatii despre cetateni, creand procese eficiente pentru deservirea acestora; colaborarea dintre institutiile publice; implementarea cu usurinta a fluxului de plati pentru fondurile de finantare a agriculturii; gestionarea fondurilor UE.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite