Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

CERF 2005 – un spectacol vizual de tehnologie, echipamente si comunicatii de ultima ora

17 Mai 2005



Directorul General al Expotek, Sorina Muresan si Ministrul Zsolt Nagy (MCTI) deschid oficial a XV-a editie CERFIn crestere cu 2.000 de metri patrati fata de editia precedenta, CERF 2005 a cuprins 12.000 de metri patrati si a gazduit 133 de standuri in cinci pavilioane. Evenimentul s-a desfasurat la RomExpo in perioada 20 - 24 aprilie a.c., marcand aniversarea a paisprezece editii. CERF a avut circa 80.000 de vizitatori, fiind prezentate in jur de 500 de marci si lansate peste 100 de produse si solutii din domeniul IT&C. Pentru cinci zile CERF 2005 a fost un „oras al viitorului” in care „tehnologia iti poate face viata mai usoara”. Organizatorii si-au propus sa arate cum tehnologia informatiei si comunicatiilor, utilizata corespunzator cu activitatea si cerintele specifice fiecarui utilizator (persoana sau afacere), eficientizeaza timpul si banii investiti. Expozitia a dorit sa demonstreze ca tehnologia este acum accesibila si prietenoasa in utilizare.


CERF 2005 la varsta de buletin


Cea de a 14-a editie a CERF, targul aflat la „varsta de buletin”, a reunit firme cunoscute pe piata romaneasca in domeniile: comunicatii, distributie hardware si software, solutii IT&C dedicate business-ului, sisteme si echipamente digitale pentru afaceri sau pentru consumatori individuali, consultanta, servicii, presa de profil. Organizatorii sustin ca CERF 2005 a atras expozanti si vizitatori din zona central si est-europeana.


Ministrul Zsolt Nagy a remarcat: „CERF se organizeaza anual in Romania, inca din 1992. De atunci numarul firmelor si marcilor reprezentate a crescut de peste 8 ori, iar acesta este un indicator al dezvoltarii domeniului. Ministerul Comunicatiilor acorda o importanta deosebita dialogului cu mediul privat si parteneriatelor, initiind proiecte care genereaza oportunitati de dezvoltare a afacerilor in plan regional. Astfel, pana la sfarsitul lunii iunie, MCTI va selecta primul oras din cadrul programului CityNet”. Proiectul CityNet are in vedere dezvoltarea de “Orase digitale”, bazate pe reteaua metropolitana formata din: serviciile municipalitatii, rezidenti, servicii comerciale. Orasul digital va contribui la cresterea gradului de acoperire si utilizare a serviciilor si produselor societatii informationale. Pana in 2008, 12 localitati cu peste 200.000 de locuitori vor deveni parte a acestui proiect.


Noutate la CERF 2005 – sectiunea de fotografie digitala


Ca o noutate, la aceasta editie a CERF a fost lansata sectiunea de fotografie digitala unde comunicatiile si solutiile digitale au inregistrat cea mai mare crestere. O gama variata de aparate foto digitale, solutii complete de print digital acasa, la birou si in minilaboratoarele foto, solutii video, inclusiv cel mai mare televizor comercial cu plasma din lume au fost prezentate in aceasta sectiune.O alta noutate a fost prezentarea live a solutiilor 3G la standul Connex.


„La CERF 2005 portofoliul de produse si marci a fost impresionant. Expozantii au prezentat mii de produse si solutii, unele in premiera pe piata romaneasca, iar vizitatorii au avut ocazia sa stea de vorba cu specialistii, in numar de peste 3.000 la aceasta editie a CERF. Astfel, oamenii au aflat informatii direct de la sursa”, a declarat Sorina Muresan, director general Expotek.


Masinile luxoase si fetele frumoase devin un accesoriu obisnuit la CERF


„Firmele s-au straduit sa arate bine si au reusit in mare masura, dar m-am saturat ca toate expozitiile sa fie: expozitie de fete cu calculatoare, expozitie de fete cu masini, ...fete cu masini grele si unelte. Abundenta de fete 85% goale e prea mare, multimea de tineri care au venit si le fotografiau cu toate aparatele posibile da o imagine proasta IT-stului de azi” este de parere Vlad, unul dintre vizitatori. Un altul este de parere ca: „organizarea este buna, a evoluat fata de anii precedenti, fetele sunt tot mai multe si mai frumoase (de fapt atentia se indreapta tot mai mult spre atmosfera, muzica si show decat pe expozitia in sine). Ar mai fi si diversele concursuri si tombole care-n general imi lasa impresia de mult zgomot pentru nimic datorita premiilor puse-n joc si organizarii haotice. Cu toate acestea CERF ramane totusi un lucru bun, o expozitie pe care o astept in fiecare an si ar fi foarte bine daca s-ar face mai des expozitii asemanatoare”.


Parerile vizitatorilor au fost impartite, insa majoritatea au remarcat prezenta fetelor frumoase cu o explozie a sexualitatii in acest an. Preluand modelul marilor targuri din strainatate prin atragerea publicului cu masini de lux vizitatorii CERF-ului au avut posibilitatea sa se fotografieze cu masini, echipamente de ultima ora sau cu fetele prezente in majoritatea standurilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite