Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

World Congress on IT: criza poate fi depăşită prin tehnologie

26 Mai 2010



Depăşirea actualei crizei economice şi crearea premizelor pentru creştere şi dezvoltare se pot atinge prin folosirea tehnologiei pentru stimularea creativităţii, crearea de locuri de muncă şi atingerea unui standard de viaţă mai bun - cu scopul final de a transforma Europa într-o super-putere din punct de vedere al IT&C, spun experţii din sectorul public şi specialiştii din companii reuniţi la Amsterdam pentru World Congress on IT 2010. Vicepreşedinte al Comisiei Europene şi deţinătoare a portofoliului telecom şi media, Neelie Kroes a apreciat că Agenda Digitală Europeană reprezintă şansa pentru relansare şi creşterea economică accelerată. Fără asta, bătrânul continent va rămâne veşnic în criză, cu o economie fragmentată, ne-competitivă în comparaţie cu SUA sau China.
Neelie Kroes Comisia Europeana


Pe scurt, peste 30% dintre europeni nu au acces la tehnologie sau Internet deloc. Pentru aceasta, Comisia Europeană a stabilit ca priorităţi ca accesul la broadband şi educaţie bazată pe tehnologie să fie disponibil tuturor până în 2020. De aceea sunt atâtea programe şi fonduri destinate industriei IT. Dacă noua generaţie beneficiază de programe de educaţie bazate pe soluţii IT, este stimulată creativitatea, se creează noi companii, noi locuri de muncă şi premizele pentru o dezvoltare economică de durată. De asemenea, creşte competitivitatea, iar tinerii au mai multe şanse să găsească un loc de muncă la sfârşitul şcolii.


"Fără o implementare şi utilizare pe scară largă a tehnologiilor IT, în următorii 10 ani, Europa va intra în faliment", a explicat comisarul european. "Fără creştere economică, notele de plată pentru pensii şi asigurări sociale vor deveni imposibil de achitat", a spus ea. "Europa va rămâne în urma SUA, în timp ce economii în curs de dezvoltare, precum India sau China, ameninţă să depăşească Statele Unite", a explicat Neelie Kroes.


Paul Otellini Intel
Paul Otellini, preşedintele Intel, a anunţat pe scena WCIT planurile şi proiectele gigantului american pentru stimularea utilizătii tehnologiei. Compania are proiecte pornind de la educaţie, la proiecte egovernment, ehealth, dar şi proiecte în zona de utilităţi. Intel a lansat oficial proiectul Challenge, care va căuta - inclusiv în România - cele mai reuşite proiecte de afaceri bazate pe IT, facilitând finanţarea acestora.


Intel a anunţat de asemenea că vrea să doteze cu tehnologie 100 de milioane de profesori şi elevi din toată lumea, iar proiectul nu mai este limitat la ţări în curs de dezvoltare, ci este deschis şi adoptat rapid în ţările membre UE. Laptopurile Classmate, cu ecran tactil şi realizate special pentru copii sunt acum produse la nivel local,în ţările în care sunt dezvoltate proiectele, la fel şi aplicaţiile software. "Vrem să stimulăm un ecosistem, suntem parte a acestui ecosistem", a explicat Otellini.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite