Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ZTE 3G roadshow, etapa CERF 2005

17 Mai 2005



Turneul European 3G Road Show organizat de ZTE Corporation in perioada martie – iulie 2005 a demarat in Istanbul (Turcia) cu traseu prin urmatoarele destinatii Atena (Grecia), Sofia (Bulgaria), Bucuresti (Romania), Budapesta (Ungaria), Praga (Cehia), Varsovia (Polonia), Bonn (Germania), Paris (Franta), Madrid (Spania) cu destinatie finala Lisabona (Portugalia). In Romania, turneul a ajuns pe 20 aprilie pe parcursul celei de a-14-a editii a CERF, ZTE Corporation prezentand in premiera solutii profitabile 3G, noi concepte de retele de telecomunicatie ale viitorului (NGN), precum si oferta de servicii specifice 3G.
Camionul ZTE la CERF


Rezultatul unui proiect extrem de ambitios al ZTE, „3G Road Show” a reprezentat o oportunitate pentru demararea unor contracte cu potentiali parteneri. Vicepresedintele ZTE Corporation, Shi Lirong, prezent la 3G Road Show a declarat: „Compania ZTE ofera echipamente atat pentru operatorii de telefonie fixa, cat si pentru cei de telefonie mobila. Majoritatea operatorilor europeni de telefonie mobila vor lansa servicii 3G si speram sa oferim terminale si infrastructura noastra pentru 3G. In acelasi timp, operatorii de telefonie fixa au inceput sa ofere servicii broadband si aplicatii IPTV. ZTE are o experienta de 20 de ani pe piata chineza si a inregistrat venituri de 4,5 miliarde dolari in 2004. Pentru anul 2005, estimam venituri de 6 miliarde dolari. Speram ca, in urma Road Show-lui si a CERF-ului vom reusi sa conlucram cu operatorii romani din zona de telecom.”
ZTE Corporation este una dintre principalele companii de echipamente si servicii de telecomunicatii din China, cu reprezentante in mai multe tari, din 2001 fiind prezenti si in Romania. In gama de produse realizate de ZTE se regasesc echipamente pentru comunicatii mobile, comunicatii de date, transport optic, switching etc.


ZTE face fata provocarii 3G prin variatia de produse


Cu ajutorul echipamentelor montate in interiorul a doua containere mobile echipate cu ultimele tehnologii radio dezvoltate de catre specialistii ZTE la CERF au putut fi testate solutiile si produsele de ultima generatie create si oferite de corporatie pentru domeniul tehnologiilor de telecomunicatii.
Oferta corporatiei pentru 3G este compusa din trei produse distincte – WCDMA, CDMA 2000 si TD – SCDMA.
-Sistemul WCDMA a depasit cu succes peste 326 de teste din piata sistemelor de telecomunicatii wireless, dovedind abilitati tehnice, dar si pe cele comerciale prin avantajul costului scazut.
-Pentru solutia CDMA 2000 compania a dezvoltat propriul sistem mobil de comunicatii - 1xEVDO - care asigura servicii de transmisii date wireless la o viteza de 2.4Mbps.
-Pe partea de TD-SCDMA corporatia ZTE este membra fondatoare a Aliantei Industriale TD-SCDMA din China si a condus propriile solutii de cercetare si dezvoltare pe echipamente statii de baza, TD-SCDMA.
ZTE are produse specifice pentru dezvoltarea de retele 3G in cinci continente. „Suntem prezenti in China, America de Nord, Coreea de Sud si Suedia. Oferim echipament broadband operatorului France Telecom, sisteme de videoconferinta Deutsche Telecom si echipament 3G operatorului Telecom Italia. De asemenea, furnizam echipament CDMA si Portugal Telecom”, a mai mentionat vicepresedintele ZTE Corporation.


Prezenta ZTE Corporation in Romania - rezultat al memorandumului romano-chinez


Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy prezent la lansarea „3G Road Show”, a afirmat ca intre Guvernul Romaniei si Guvernul R.P. China exista un memorandum de intelegere, ministerul intentionand sa sustina parteneriatul romano-chinez. „China a inregistrat progrese remarcabile in ultimii 20 de ani in domeniul industriei IT. In acesti ani o serie de companii de profil s-au evidentiat printre care si corporatia ZTE”, a mentionat ambasadorul RP China in Romania, Excelenta Sa Xu Jian.
In prezent, in cadrul ZTE Romania isi desfasoara activitatea peste 80 de specialisti in domeniul IT&C, dintre care mai bine de 80% au studii superioare si experienta in domenii ca xDSL, GSM, CDMA, UMTS, SDH, DWDM si softswitch. Peste 30% din totalul veniturilor ZTE este orientat catre departamentul de cercetare-dezvoltare avand inregistrate in China peste 1.600 de patente din care 1.384 de brevete de inventii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
john
doresc sa decodez un telefon marca zte f 866 si nu stiu daca este posibil la noi in tara. va rog sa-mi dati si mie un raspuns in acest sens. va multumesc anticipat!
04 Februarie 2007, 03:42:35