Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Securitate: versiune falsă de Office 2010

28 Mai 2010



La o săptămână după ce BitDefender a lansat o alertă privind falsa aplicaţie de testare a compatibilităţii sistemului cu noul sistem de operare Windows 7, a apărut o nouă ameninţare informatică care are în spate o strategie similară. Mesajul nesolicitat propune testarea versiunii Beta a suitei Microsoft Office 2010. Popularitatea pachetului de programe şi interesul suscitat de apariţia lui transformă această invitaţie într-o ocazie de neratat.


Prin dezarhivarea ataşamentului rezultă un fişier .exe cu o denumire ”debusolantă”: o înşiruire de cifre şi litere asemănătoare unei serii de înregistrare a produsului. La o cercetare amănunţită a fişierului, se dovedeşte că acesta conţine un cod periculos. Identificat de BitDefender ca Trojan.Downloader.Delf.RUJ, acest malware afectează numai platformele Windows. Este construit pentru a se infiltra în sistemul utilizatorilor şi poate fi folosit de infractorii cibernetici pentru instalarea de adware şi spyware pe sistemul infectat.
Office 2010 spam
După ce se infiltrează în sistem, troianul îşi creează o copie în <system folder>, modificând regiştrii pentru a rula copia respectivă la fiecare pornire a Windows. Apoi, încearcă să se conecteze la o adresă IP pentru a descărca diferite fişiere periculoase. Trojan.Downloader.Delf.RUJ este o ameninţare şi pentru datele personale şi financiare.


BitDefender recomandă utilizatorilor să nu deschidă fişierele anexate mesajelor provenite de la necunoscuţi şi să instaleze o soluţie antimalware completă şi actualizată. De asemenea, utilizatorii sunt sfătuiţi să instaleze software doar de pe site-ul oficial al producătorului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite