Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa extinde programele pilot de plăţi mobile

28 Mai 2010



Visa Europe anunţă lansarea a două noi proiecte pilot de plăţi mobile în Polonia şi Turcia. Cele două proiecte reprezintă o nouă etapă spre comercializarea plăţilor contactless mobile NFC (Near Field Communications) în Europa.
„Pieţele caracterizate de o creştere puternică, cum sunt cele din Polonia şi Turcia, oferă pe lângă un număr mare de consumatori tineri, pasionaţi de tehnologie, şi unele dintre cele mai inovatoare bănci din Europa care adoptă rapid cele mai recente inovaţii în materie de plăţi electronice”, a declarat Sandra Alzetta, Director Inovaţii în cadrul Visa Europe.
În Polonia, Visa Europe, Banca Zachodnu (BZ WBK) şi operatorul de telefonie mobilă Plus au lansat primul proiect de plăţi mobile contactless pe bază de SIM, din ţară. Folosind o soluţie over-the-air (OTA) pentru gestionarea de la distanţă a cardurilor SIM, pe cardul SIM al telefonului va fi stocată o aplicaţie de plăţi contactless. Clienţii vor putea să realizeze tranzacţii contactless mobile de valoare redusă oriunde sunt acceptate plăţile contactless. Proiectul reprezintă primul serviciu din Europa care le oferă consumatorilor posibilitatea de a achiziţiona din orice magazin al operatorului de telefonie mobilă Plus un aparat NFC Samsung cu care se pot realiza plăţi mobile Visa.
BZ WBK este prima bancă din Polonia care a lansat cardurile de plăţi contactless şi a emis deja peste 150.00 de carduri contactless pe piaţă. Se preconizează că, până la sfârşitul anului, numărul de terminale contactless din Polonia va ajunge la peste 12.000, iar numărul de carduri contactless va depăşi 2 milioane, acestea fiind oferite de opt bănci membre Visa Europe.
În Turcia, Visa Europe testează plăţi mobile NFC în rândul clienţilor de la şase bănci importante: Denizbank, Finansbank, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank şi Ziraat Bankası. Programele sunt concepute sub formă de teste de teren incipiente, având ca scop testarea experienţei clienţilor şi identificarea nevoilor în vederea viitoarei comercializări a plăţilor mobile. În acelaşi timp, proiectul reprezintă un efort considerabil şi concertat al băncilor emitente Visa din Turcia în ceea ce priveşte cooperarea la nivel de procese tehnice de bază şi infrastructură, astfel încât să poată valorifica şi mai mult potenţialul pieţei.
Turcia se numără printre pieţele cu cea mai rapidă creştere în sectorul plăţilor electronice din Europa şi a adoptat deja tehnologia contactless pentru cardurile de plăţi. Până în martie 2010, în Turcia au fost emise peste un milion de carduri de plată contactless Visa prin cele 19 programe de carduri comerciale. Proiectele bazate pe tehnologia mobilă sunt susţinute şi prin cele 30.000 de locaţii care asigură infrastructura de acceptare.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite