Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel prezintă arhitectura Many Integrated Core

31 Mai 2010



În timpul Conferinței internaționale de Supercomputing, Intel și-a anunțat planurile de a realiza noi produse bazate pe Intel Many Integrated Core (MIC), arhitectură care va crea platforme capabile să ruleze până la câteva trilioane de calcule pe secundă. Vizând sisteme de calcul de înaltă performanță, precum cele folosite cercetare științifică sau simulare meteorologică, primul produs cu nume de cod Knights Corner va fi realizat cu ajutorul procesului de producție Intel pe 22 nanometri și va apela la Legea lui Moore pentru a scala mai mult de 50 de nuclee de procesare Intel pe un singur chip. În timp ce majoritatea sarcinilor de lucru vor continua să ruleze mai bine pe procesoarele premiate Intel Xeon, arhitectura Intel MIC va ajuta la accelerarea anumitor aplicaţii paralele solicitante.
Super Computer
Kit-uri de design și dezvoltare ale Knights Ferry sunt expediate în prezent către dezvoltatori și, începând din a doua jumătate a lui 2010, Intel își va extinde programul pentru a oferi o gamă largă de instrumente pentru arhitectura Intel MIC dezvoltatorilor. Instrumentele și tehnicile de optimizare Intel între arhitectura MIC și procesoarele Intel Xeon vor susține diverse modele de programare, care în final vor aduce un nivel de performanță fără precedent la îndemâna oamenilor de știință, cercetătorilor și inginerilor. Arhitectura Intel MIC derivă din mai multe proiecte Intel, inclusiv Larrabee și proiecte de cercetare Intel Labs, inclusiv Single-chip Cloud Computer.


Top 500 super-computere


A 35-a ediție a listei TOP500, care a fost anunțată la ISC, demonstrează că platformele Intel continuă să fie cea mai bună alegere pentru computingul de înaltă performanţă, 408 sisteme - sau aproape 82% din numărul lor total – folosind procesoare Intel. Peste 90% din sistemele quad-core folosesc procesoare Intel, iar procesorul Intel Xeon Seria 5500 este integrat acum în 186 de sisteme, indicator aproape dublu faţă de cel înregistrat în cadrul ediţiei anterioare a topului. Procesoarele Intel sunt folosite de asemenea de trei supercomputere din Top 10, dar şi de patru din cele cinci sisteme nou intrate în Top 30. Şapte sisteme conţin procesorul recent anunţat Intel Xeon 5600 , cunoscut sub numele de cod “Westmere-EP,” iar puterea de calcul a două sisteme este asigurată de un processor din seria Intel Xeon 7500, cunoscut sub numele de cod “Nehalem-EX”.


Nou laborator Exascale


Pentru a face față provocărilor tot mai mari ale rulării de simulări la scară mare în gama activităților de calcul de ordinul multipetaflop și exaflop, Intel, Forschungszentrum Julich (FZJ) și ParTec vor anunța un angajament pe mai mulți ani, pentru a crea Laboratorul ExaCluster (ECL) la Julich. Laboratorul va dezvolta tehnologii importante, metode și instrumente pentru a pune în funcțiune mașini de calcul de ordinul mai multor petaflopi și exaflopi, concentrându-se pe scalabilitatea și reziliența acestor sisteme. ECL va deveni cel mai recent membru al Intel Labs Europe, o rețea de centre de cercetare și inovație situate în întreaga regiune europeană.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite