Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Norton vizează gadgeturi dincolo de PC

31 Mai 2010



NortonSymantec, cel mai cunoscut producător de soluții de securitate, preia trendul din industrie și face pasul dincolo de computere, spre echipamente portabile, telefoane inteligente și, de ce nu, camere foto digitale. Conform unui anunț oficial, Symantec va produce Norton Everywhere, soluție care va proteja majoritatea gadgeturilor personale. Symantec a semnat deja un parteneriat cu HTC să dezvolte aplicația pentru telefoanele Android și Windows Mobile. De asemenea, produsul va putea fi instalat pe orice echipament care accesează Internetul, televizor, player Blu Ray, soluții de monitorizare la distanță sau chiar rame foto digitale, spun experții companiei.


Chiar dacă deocamdată există un număr foarte limitat de viruși pentru echipamentele mobile, specialiștii Symantec apreciază că amenințările pentru utilizatorii de smartphone, tablet sau ebook reader se vor înmulți pe viitor. Device-urile non-PC care se conectează la Internet sunt din ce în ce mai multe, spun specialiștii companiei. Norton Everywhere a fost deja prezentat la o întâlnire cu investitorii și urmează lansarea unor versiuni Beta pentru Android sau Windows Mobile.


Producătorii rivali precum Eset, Kaspersky sau BitDefender aveau deja soluții de protecție pentru telefoanele mobile. IDC estimează că numărul total de echipamente non-PC care se conectează la internet este de circa 10 miliarde și cifra se va dubla pînă în 2014.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite