Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Un fost hacker laudă Microsoft pentru securitate

31 Mai 2010



securitate microsoftFostul hacker Marc Maiffret, cel care a descoperit vulnerabilitățile exploatate de virusul Code Red acum 10 ani, a lăudat recent Microsoft pentru modelul de abordare a problemelor de securitate. Expert în probleme de securitate informatică, Maiffret spune că Microsoft are acum o politică mult mai clară și mai concretă legată de practicile de securitate. "Dacă te uiți acum la Microsoft, ei sunt cei care investesc cel mai mult în securitate IT", a explicat fostul hacker. "Sigur, nu sunt soluțiile perfecte, dar cu siguranță fac mai multe decât oricine altcineva din industrie", a explicat el.


Expertul a confirmat opinia generală, produsele mobile sau cele de nișă, sunt atacate mai rar pentru că hackerii vor să vizeze baze cât mai mari de utilizatori atunci când lansează un atac. El a dat ca exemplu Apple și sistemul Mac, dar a spus că lipsa atacurilor nu înseamnă automat că Mac OS este mai sigur. "Deocamdată, ce s-a văzut în cazul Apple este doar vârful ice-berg-ului, pentru că nimeni nu se străduiește să ajungă în adâncime", a spus el. "Comunitatea Apple este complet ignorantă în privința riscurilor care există online", a mai avertizat Maiffret.


Opinia sa este confirmată și de specialiști IBM. "Multă lume crede că, dacă folosește un Mac, nu trebuie să își mai facă griji privind securitatea", a povestit un specialist IBM în securitate. "Nu este nimic mai periculos decât să crezi că ești ferit de probleme", a adăugat el. Experții spun că Facebook sau Twitter și vulnerabilitățile din unele aplicații, precum cele ale Adobe, pot afecta și utilizatorii Mac la fel de bine. Fișiere PDF sau Word infectate, aplicații și scheme de obținere a datelor personale, toate acestea sunt valabile și pentru utilizatorii Apple.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite