Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Principii īn bugetarea proiectelor

31 Mai 2010




Nu scăpaţi din vedere partea hardware. Poate fi necesar să faceţi upgrade la serverele pe care le deţineţi sau poate aveţi nevoie de PC-uri suplimentare pentru a instala diferite aplicaţii. În plus, nu uitaţi că va trebui să vă asiguraţi că beneficiaţi de garanţie şi mentenanţă pentru toate produsele cumpărate.


Închirieri
S-ar putea să fie nevoie să plătiţi chirie pentru spaţiile de birouri în care vor lucra resursele suplimentare. De asemenea, s-ar putea să fie nevoie de mai multe PC-uri sau alte tipuri de echipamente, pentru o anumită perioadă de timp şi pe care organizaţia nu vi le poate oferi.

Alte cheltuieli

Acestea se referă la personalul extern, cum ar fi departamentul de contabilitate sau chiar şeful direct. Tot timpul pe care aceste persoane îl rezervă pentru proiectul pe care îl gestionaţi se va regăsi la un moment dat în costul proiectului. Dacă e vorba de finanţatori, atunci bugetul proiectului poate creşte semnificativ.

Top 5 greşeli în estimarea costurilor proiectului

1. Neînţelegerea corectă a cerinţelor proiectului.
2. Încercarea de a furniza estimări detaliate înainte de a afla care sunt cerinţele proiectului şi înainte ca specificaţiile să fie aprobate.
3. Oferirea, sub presiune, a unor cifre aproximative.
4. Neincluderea unui buget de urgenţă sau mai rău, includerea lui, dar făcându-l public. Veţi afla destul de repede că nu mai aveţi un buget de urgenţă. Ţineţi acest lucru sub tăcere.
5. Nu vă bazaţi pe declaraţiile verbale din partea celor cu care lucraţi. E uimitor cât de repede oamenii uită ce au spus. Dacă sunt confruntaţi cu un e-mail nu mai pot contesta.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Pop Lacramioara
Dragii mei,am citit dar e prea greu pentru un neavizat. Am sa pun o intrebare si daca aveti timp poate imi veti raspunde. S -ar putea sa radeti de nestiinta mea sau poate va va venii sa plangeti avand in vedere ca asa ca mine ,in tara noastra sunt o multime. Inainte de toate ar trebuii sa ne explicati care e diferenta intre un proiect de finantare si un proiect cultural avand in vedere ca la amandoua trebuie buget,si in ambele cazuri te poti impotmolii din aceleasi cauze pe care le-ati specificat mai sus. Acum intrebarea:In cazul in care s- ar dorii ridicarea unei case traditionale romanesti (este locatie si firma de asemenea constructii in localitate),care sa adaposteasca un muzeu etnofolcloric in ce zona de oferte caut,cine pote face proiectul,(pers fizica,institutie locala de stat),si, exista fonduri nerambursabile pe aceasta tema? As dorii sa pot invata toate acestea dar la niste cursuri nu-mi permite ,,Punga"sa merg,de explicat prieyeneste nu are cine,unde mai pui ca la 50 de ani multa lume ma intreaba ca ceimi mai trebuie sa invat atatea... Deci,luminati-ma daca se poate.
02 Iunie 2010, 06:48:34