Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Administraţia public㠖 open source sau „closed source”?

31 Mai 2010




Proiectul eRomânia ar trebui să accepte să găzduiască şi aplicaţii venite din partea sectorului privat, dezvoltate în afara finanţării, atâta vreme cât sunt licenţiate deschis şi oferă detalii cu privire la cerinţele de sistem şi interfaţa folosită pentru a accesa aceste aplicaţii.


Scrisoarea, semnată de 200 de persoane, a fost trimisă către ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, care a răspuns prompt la ea, arătându-şi interesul în stabilirea unor întâlniri şi discuţii pe această temă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Lucian Savluc
Nu pot decat sa salut faptul ca cineva scrie din nou despre Open Source. In schimb, exemplul cu Primaria Slobozia - care, atentie, s-a intamplat acum mai bine de 10 ani, mi se pare cel putin depasit.. Ciudat a se folosi termenul "Office adevărat" pentru MS Office. Deci concluzia acelui exemplu este ca Office-ul ne-adevarat, adica cel care nu e de la Microsoft, nu suporta functionalitate enterprise, se incarca greu (acum 10 ani), nu e la standarde unitare (!?!) etc.. Straniu exemplu intr-un articol in care se promoveaza Open Source. Recunosc totusi ca este un prim pas, in special pentru ca se vorbeste de proiectul eRomania. Dara care este concluzia? Cumparam solutii open source, dar de la Microsoft si ceilalti care au inventat termenul Commercial Open Source?
01 Iunie 2010, 09:11:47