Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

Senior promovează soluția ERP SaaS

01 Iunie 2010



Aparitia sistemelor in regim SaaS deschide accesul la sisteme informatice mature pentru mai bine de jumatate dintre companiile din mediul privat, spun specialistii Senior Software, companie care promoveaza acum o oferta de ERP si BI in regim SaaS. Sistemele informatice livrate in regim SaaS (Software as a Service) presupun accesarea online a datelor, de pe orice statie, conform politicilor de securitate. Daca pana recent implementarea unui ERP era conditionata de servere si mentenanta IT dedicate, acum aceste costuri sunt eliminate, compania platind doar un abonament lunar de utilizare a sistemului.


Conform unui studiu, realizat de Senior Software la inceputul lunii mai pe companii de distributie si productie locale cu peste 1 mil. euro cifra de afaceri, 66% dintre respondenti au mentionat ca nu au un departament IT. La acest studiu au participat directori generali, directori financiari si administratori din 420 de companii de productie si distributie la nivel national. Doar 34% dintre companii au mentionat ca au un departament IT intern sau externalizat.


Vechiul model de management, rigid, cu strategii si investitii pe termen lung, nu mai produce efecte intr-un mediu care se schimba de la o zi la alta. Companile, mari sau mici, au in egala masura nevoie de sisteme informatice pentru a-si alinia afacerile la noua realitate economica. Pentru companiile mici insa, exploatarea investitiei este mai grea, in special daca nu au departament IT. Sistemele SaaS deschid accesul acestor companii la sisteme informatice mature, testate, recunoscute la nivel national, afirma Daniel Toma, director general Senior Software.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite