Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tableta de management. Cine ne-a furat profesiile?! (III)

01 Iunie 2010
În loc de concluzie, 2 citate ale colegilor mei de generaţie, foşti copii, actuali părinţi

“Personal, probabil că mulţi alţii, am trecut prin diverse experienţe, am pierdut sau nu diverse trenuri ale vieţii, dar atunci când am ajuns la capitolul “copii”, am realizat că rolul meu este să le dau aripi copiilor mei, nu trasee. I-am lăsat să-şi ia zborul către zările visate de ei, nu de mine”. Dan Ch. - România.


“Unui tânăr părinţii trebuie să îi dea încredere, deschidere către oportunităţi, să îl înveţe valori cât mai solide care să îi fie sprijin întreaga viaţă, să îl crească să devină cât mai responsabil, să ceară cât mai mult în primul rând de la sine, să aspire mereu către a se perfecţiona pe sine ca metoda cea mai bună de a perfecţiona lumea din jur. Din păcate, multi părinţi nu acţionează ca sprijin în dezvoltarea copiilor lor, ci crezând că asta fac, le limitează opţiunile, le taie elanul, îi îndreaptă spre ce cred ei, părinţii, că este mai bine. Desigur aici nu este vorba de a compara profesii şi a concluziona că unele ar fi superioare în vreun fel, ci despre bunele intenţii ale părinţilor care de fapt inchid drumuri posibile/dezirabile pentru copiii lor, în loc să se concentreze în a creşte tineri responsabili... ar fi mai bine pentru toată lumea dacă părinţii şi-ar obişnui copiii de la cea mai fragedă vârstă să devină responsabili, să-i înveţe cum (nu ce) să decidă, să decidă fiecare pentru sine şi să accepte consecinţele alegerilor făcute. Cedarea (în luarea deciziilor majore pentru propria viaţă) la insistenţele celor din jur, părinţi, prieteni, poate (nota autorului) duce ca o spirală coborâtoare la o viaţă plină de regrete şi nemulţumiri, de învinovăţiri, fie şi nespuse ale celor din jur pentru ceea ce ni se întâmplă. Diferenţa majoră pe care o văd acolo unde oamenii trăiesc mai bine este că sunt self-reliant şi
acceptă că, bune sau rele, toate câte le duc sunt rezultatul alegerilor proprii”. Elena T. - Canada.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite