Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Companiile solicită facilităţi fiscale pentru investiţiile eco

03 Iunie 2010



Conform unui studiu recent efectuat pe plan global de furnizorul de soluţii pentru spaţiile de lucru Regus, 75% dintre companiile din întreaga lume consideră că stimularea investiţiilor verzi poate fi realizată prin acordarea unor facilităţi fiscale guvernamentale. Studiul Regus relevă faptul că, în realitate, doar 37% din companiile din întreaga lume îşi monitorizează emisiile şi mai puţin de o cincime (19%) îşi măsoară amprenta de carbon generată de propria activitate. 46% din companiile din toată lumea declară că ar investi în echipamente cu emisii reduse de carbon doar dacă acele costuri de exploatare ar fi similare sau mai mici față de costurile aferente echipamentelor convenţionale. Doar un procent dezamăgitor de 40% a investit în echipamente cu emisii reduse de carbon şi doar 38% dintre companii au inclus în politica lor investiții de acest gen.
Companie Ecologica
Pe plan global, companiile mici se situează sub media nivelului real şi estimat în ceea ce priveşte investiţiile verzi. Acest lucru indică faptul că afacerile mai mici sunt mai greu de convins să aleagă echipamente cu emisii reduse de carbon la preţuri marginal mai ridicate, întrucât nevoile pe termen scurt sunt mai urgente decât investiţiile pe termen lung. Doar 19% din companiile mici îşi monitorizează amprenta de carbon, comparativ cu 43% în cazul companiilor mari. De asemenea, doar 36% din companiile mici au investit în echipamente ecologice, comparativ cu 59% în cazul companiilor mari. În mod evident, obiectivele ambiţioase trasate de guverne nu țin cont de realitatea existentă în rândul companiilor mici, în ceea ce priveşte recurgerea la echipamentele verzi de către acestea.


Sondajul a analizat şi diferenţele între sectoare. 43% din companiile din sectorul IT&C îşi monitorizează amprenta de carbon, domeniu care conform studiilor recente produce aceeaşi cantitate de emisii ca şi industria aeronautică1. 53% din companiile din acest sector au investit în tehnologii ecologice şi 57% dispun şi de o politică de companie, care include astfel de investiții. În comparație cu acestea, doar 25% din companiile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul de consultanţă îşi monitorizează amprenta de carbon, însă 71% declară că majoritatea echipamentelor folosite sunt eficiente din punct de vedere energetic.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite